Sumele pentru finanţarea complementară din învăţământ, triplate

Sumele pentru finanţarea complementară din învăţământ, triplate
Primarul Ovidiu Portariuc dă asigurări că municipalitatea dispune de fondurile necesare pentru plata, până la sfârşitul anului 2015, a salariilor angajaţilor din sistemul de învăţământ din municipiul Botoşani.

Edilul a anunţat că în acest an vor fi operate majorări şi în ceea ce priveşte cheltuielile complementare din învăţământ, această sumă triplându-se.

“Până la sfârşitul anului 2015 nu vor exista probleme în ceea ce priveşte salarizarea în învăţământul preuniversitar. Există mici diferenţe la finanţarea de bază în învăţământ şi în acest sens am revenit cu o scrisoare către Direcţia de Finanţe pentru majorarea acestui plafon în ceea ce priveşte finanţarea de bază. Am majorat sumele finanţării complementare pentru învăţământ, din bugetul local, de la aproximativ 600.000 de lei până la aproape 1,8 milioane de lei, pentru că au crescut nevoile, vorbim de abonamentele elevilor, plăţile pentru naveta profesorilor, obiecte de inventar, reparaţii curente în şcoli. A fost necesar să suplimentpm de aproape trei ori această sumă pentru că învăţământul este pentru noi o prioritate, chiar dacă sunt poate lucruri mai puţin vizibile consider că sunt de maximă importanţă", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta