Sumă uriaşă cerută Spitalului Judeţean, în instanţă!

Sumă uriaşă cerută Spitalului Judeţean, în instanţă!
Conducerea Spitalului Judeţean Mavromati a cerut Consiliului Judeţean achiziţionarea de servicii juridice, pentru ca unitatea sanitară să fie reprezentată în instanţă în procesul pe care îl are cu firma Sanomed.

Firma Sanomed a deschis o nouă acţiune la tTibunalul Botoşani prin care obligă Spitalul Judeţean la plata sumei de 2,5 milioane de lei repezentând contravaloarea serviciilor paraclinice de laborator, conform contractului de asociaţiune investiţională, încheiat în data de 11 ianuarie 2010, la care se adaugă penalităţi de întârziere de 0,1% pe zi, în sumă de 4,028 milioane de lei.

Debitul total se ridică aşadar la 6,5 milioane de lei, provenind din respectivul contract de asociaţiune, Sanomedul având ca obiect de activitate medicina de laborator.

La sfârştiul anului 2010 s-a decis rezilierea contractului de asociaţiune iar Tribunalul Botoşani a hotărât suspendarea executării contractului, până la soluţionarea irevocabilă a cererii în anulare a respectivei convenţii. Contractul de asociaţiune a fost reziliat de către Curtea de Apel Suceava la data de 23 februarie 2015. În aceste condiţii, societatea Sanomed a acţionat în instanţă Spitalul Judeţean şi solicită suma de 6.5 milioane de lei, reprezentând debit şi penalităţi.

 Şefii de la Mavromati solicită sprijinul Consiliului Judeţean şi cer achiziţionarea de servicii juridice pentru acest proces, dat fiind că este un dosar complex iar suma cerută este semnificativă. O decizie în acest sens va fi luată în şedinţa de Consiliu Judeţean de săptămâna viitoare.

 

Spune-ne opinia ta