Suflet pentru Suflet, ediția a III-a 2019

Suflet pentru Suflet, ediția a III-a 2019

Ziua de 12 decembrie a marcat un eveniment caritabil care a reunit peste 400 inimi care au bătut la unison pentru Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani. Dincolo de cuvinte, ne sunt mărturie bogăția emoțiilor frumoase trăite împreună!

APCA Botoșani a lansat în cadrul acestei seri caritabile o prezentare care a reunit realizările avute până în prezent, importanța unei terapii precoce și necesitatea continuității acesteia pe termen lung pentru copiii cu autism, dar și 5 proiecte de viitor pe care asociația dorește să le poată asigura în anul 2020.
Copiii cu autism din cadrul asociației ne-au bucurat cu un moment special de poezii și cântecele, ne-au dăruit din puritatea lor sufletească și ne-au transmis că își doresc cel mai frumos dar...INTEGRARE.

Participarea și implicarea fiecărui dintre dumneavoastră, a partenerilor și a sponsorilor noștri a dus la realizarea acestei seri caritabile/spectacol umanitar, dar și împlinirea unui vis măreț și ne-a amintit că mai presus de orice sunt copiii și asigurarea unui viitor mai bun pentru aceștia.

ÎMPLINIREA UNUI VIS MĂREȚ!, este posibil datorită implicării unor firme locale, respectiv a unor oameni inimoși care doresc să sprijine realizarea celor 5 proiecte prezentate de APCA Botoșani, astfel:

Proiect 1. Asigurarea unei tabere terapeutice pentru copiii din asociație, împreună cu unul dintre părinți - 30.000 lei, va fi susținut de Grupul de Distribuție ETA

Proiect 2. Achiziționarea a 2 table interactive pentru asigurarea de suport vizual ca metodă modernă de lucru în terapia copiilor cu TSA - 15.000 lei, va fi susținut de Grupul Electroalfa, Fundația Alfa, Suflet și Energie

Proiect 3. Suplimentare ore tarapie copii - Realizarea orelor de terapie cu 4 terapeuți angajați cu normă întreagă (În prezent sunt 2 terapeuți) - buget estimat 17.000 lei/lunar / 204.000 lei/anual, va fi susținut de :
- SC Lacto Solomonescu pentru o perioadă de 6 luni (102.000 lei)
- Grupul de Distribuție ETA, cu suma de 34.000 lei
- Grupul Electroalfa, cu suma de 24.000 lei
- Old School Club - D-nul Gelu Graur, cu suma de 3500 lei (donație făcută)
- Dna Tatiana Aslan, cu suma de 3500 lei
- Dna Cornelia Boldea, cu suma de 2000 lei (donație făcută urnă)
- SC Elsaco Electronic - D-nul Viorel Iliuță, cu suma de 5000 lei
- D-nul Geo Timoficiuc, cu suma de 3000 lei
- D-nul Iulian Parascanu, cu suma de 10.000 lei
- Asociația Grup Civic Botoșani - D-nul Daniel Câșlariu, cu suma de 3000 lei (donație făcută urnă)

Proiect 4. Organizarea unui grup de suport pentru părinți măcar o dată pe lună - va fi realizat de către terapeuții angajați

Proiect 5. Formare specializată terapeuți - Asigurarea 1-2 cursuri specializate pentru 2 terapeuți ai asociației (terapie de integrare senzorială, terapie ABA etc. ) - va fi susținut de Grupul Electroalfa cu suma de 12.000 lei

În cadrul evenimentului caritabil ,,Suflet pentru Suflet,, ediția a III a, participanții au facut donații în sumă de 9425 lei (urnă), iar expoziția cu produse realizate hand made de părinți, bunici ai copiilor cu autism , dar și picturi vitrail pe sticlă ale D-nei Talida Grunzac - prietenă de suflet a asociației noastre, au adunat fonduri în sumă de 2162 lei.
Participarea și implicarea dumneavoastră în susținerea acestui eveniment a facut posibilă vânzarea a 248 de bilete , viramnete bancare și donații în sumă de 35.341.84 lei.
Vă mulțumim cu bucurie și recunoștință tuturor, pentru încredere, sprijin, dăruire, pentru un vis împlinit!

Muzica, dansul, bucuria artiștilor au dat culoare spectacolului umanitar, culoarea adevăratei bucurii de a dărui!

Mulțumirile noastre calde se îndreaptă către toți artiștii noștri de suflet care ne-au oferit momente speciale de joc și voie bună: Orchestra Populară ,,Rapsozii Botoșanilor,, (Manager Dan Doboș, Dirijor Ciprian Potoroacă, soliștilor vocali Alina Huțu, Loredana Călin, Constantin Petrescu, Petronela Rusu, Elena Mândrescu, Laura Ștefănescu Potoroacă), D-lui Gelu Graur care împreună cu Cosmina Secrieru ne-au oferit un duet de excepție și multă voie bună, Grupul ,, Cununița,,, alături de încântătoarea Lorena Dupu și nu în ultimul rând ansamblul care ne-a însuflețit cu diversitatea dansurilor - ,,Ansamblul ,,Doina Costeștilor,, (Coordonator Preot Ioan Cașcaval) și frumoasei noastre prezentatoare Mihaela Epure.

Dorim să amintim de sprijinul sponsorilor, partenerilor și voluntarilor noștri care s-au dedicat realizării acestui eveniment: Grupul de Distribuție Eta, Grupul Electroalfa, SC Lacto Solomonescu, OLd School Club, Florăriei Eden, Cofetăriei Ridacom, Complex Casa Lux, Aida Lorena Atelier, Marius Boatcă Fotography, Rotary Club Botoșani, Interact Club Botoșani, Alino Foto Studio și Frizeriei La Brici, Tudor Honceriu și Răzvan Movilă. De asemenea, mulțumiri și partenerilor media pentru imortalizarea acestor momente magice! Stiri.Botoșani.ro, Somax Tv, Telem Tv, Viva Fm, Botosaneanul.ro.

Cu bucurie și recunoștință am înmânat ,,Trofeul de recunoștință,, celor 3 ambasadori ai cauzei copiilor cu autism: D-nei Tamara Ciofu, D-lui Iulian Rotariu, D-lui Radu Preda, precum și Oamenilor cu suflet deosebit: D-nei Gianina Liliana Parascanu, D-nei Mioara Ciubotaru, D-nei Carmen Solomonescu, D-nei Doina Miriță, D-nei Cătălina Caba și D-nei Tatiana Aslan pentru responsabilitatea civică înaltă, implicarea și susținerea constantă a activității de recuperare și îmbunătățire a calității vieții copiilor cu autism și a familiilor acestora.

Recunoștința noastră permanentă se îndreaptă către toți participanții la acest eveniment, respectiv către toți colaboratorii/partenerii noștri pe care ii avem din 2014 alături: Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Centrul de Sănătate Mintală Copii Botoșani, Secția de Psihiatrie Pedriatică Botoșani, CJRAE Botoșani, Școala Profesională Specială ,,Sfântul Stelian,, Botoșani, DGASPC Botoșani, ANSR Filiala Botoșani, Asociației Nevăzătorilor Filiala Botoșani.
Mulțumirile noastre se îndreaptă și către părinții copiilor cu autism pentru implicarea lor activă în recuperarea copiilor împreună cu doamnele terapeut Manuela Ciocan, Irina Secrieriu și colaboratoarei voluntar - consilier școlar Teodora Țurcanu, oglinda asociaței noastre prin dedicarea profesională de care dau dovadă în fiecare zi!

Întreaga echipă APCA Botoșani vă mulțumește cu recunoștință și vă urează Sărbători fericite și binecuvântate de bucurie și sănătate alături de cei dragi!

 

 





https://www.facebook.com/autismbotosani