Sucuri naturale cu pulpa de fruct mucegaita, descoperite de Protectia Consumatorului!

Sucuri naturale cu pulpa de fruct mucegaita, descoperite de Protectia Consumatorului!
In urma controalelor efectuate de comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului au fost descoperite in unele magazine mai multe produse expirate sau care nu ofereau infromatii certe despre termenul de valabilitate.

Din cei 17 operatori economici verificati, trei s-au ales cu amenzi contraventionale in suma totala de 9.000 de lei, iar 14 au primit avertismente. De asemenea, au fost retrase de la comercializare 100 de kilograme de produse alimentare. Cea mai mare amenda fost aplicata unui comerciant care vindea sucuri naturale cu pulpa de fruct mucegaita.

“Am aplicat o amenda mai mare la o societate si am retras de la comercializare sucuri care aveau pulpa de fruct mucegaita. I-am aplicat o amenda de 5.000 de lei, pentru ca se atenteaza la integritatea si sanatatea consumatorului si nu este o fapta pentru care se da doar un avertisment", a declarat Alexandru Zarug, comisar sef in cadrul CJPC Botosani.

Intr-un alt magazin, comisarii au descoperit ca pe caserolele preambalate de prajituri, peste eticheta producatorului era lipita o alta eticheta.

“Au fost informatii intentionat modificate pe produs, puse peste etichetele initiale, aplicate autocolante cu date, ori au prelungit data durabilitatii minimale sau informatii asupra calitatii", a mentionat comisarul sef al CJPC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
118

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
66

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
70

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...