Studentii vor ca Ponta sa plateasca banii cheltuiti de stat cu doctoratul lui

Studentii vor ca Ponta sa plateasca banii cheltuiti de stat cu doctoratul lui
Reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) au discutat, joi, cu ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, printre subiectele abordate fiind si ordonanta de urgenta pentru plagiat, ministrul recunoscand ca urgenta a fost data de cererea premierului Ponta.

"Am criticat mai multe probleme, inclusiv chestiunea renuntarii la doctorat. I-am spus ministrului ca nu se justifica urgenta, ca erau altele mai importante de reglementat prin OUG. El ne-a spus ca era urgent, pentru ca exista o cerere care trebuia solutionata, cea a domnului Ponta", a declarat Cristi Popescu, presedintele ANOSR, pentru Evenimentul Zilei.

Cei cinci membri ai delegatiei studentesti si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca ordonanta controversata nu a fost dezbatuta public anterior adoptarii ei.

"I-am spus ca trebuia sa fie dezbatere publica si comunitatea academica sa decida cine plateste banii cheltuiti de stat cu doctoratul. Noi propunem ca persoana careia i se retrage titlul de doctor, indiferent daca e la cerere sau nu, sa plateasca pentru aceste cheltuieli.

Ne-a spus ca la urmatoarele modificari ne va consulta, dar ca acum nu mai poate face nimic si ne-a sfatuit sa ne adresam Parlamentului, cand va fi luata in discutie Legea de adoptare a ordonantei respective. Ne vom duce in Parlament, dupa ce se termina vacanta parlamentara", a mai precizat presedintele ANOSR.

Joi, Baroul Bucuresti a confirmat faptul ca Victor Ponta a reusit sa devina avocat fara sa dea examen, doar pe baza titlului de doctor in drept obtinut. Presedintele baroului, Ilie Iordachescu, a declarat ca deocamdata nu pot fi luate masuri in acest caz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
570

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
69

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
77

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...