Declaraţii cerute de la profesorii care au primit cei 150 de euro pentru pregătirea profesională

Declaraţii cerute de la profesorii care au primit cei 150 de euro pentru pregătirea profesională
Cadrele didactice din judeţul Botoşani care au beneficiat de sprijinul financiar de 150 de euro, acordat înaintea alegerilor prezidenţiale, vor trebui ca până pe data de 12 ianuarie să completeze un formular pe care să îl înainteze conducerii unităţii de învăţământ unde predau.

Fiecare profesor a primit câte 150 de euro pentru pregătirea profesională, suma totală alocată la nivelul judeţului Botoşani fiind de 750.000 de euro.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţin că prin respectivul formular pe care trebuie să îl completeze cadrele didactice nu li se cere să justifice cum au cheltuit banii, ci că este doar o formalitate de înregistrare a beneficiarilor proiectului.

“În perioada 5-12 ianuarie, în cadrul proiectului "Personalul didactic din învăţământul didactic preuniversitar şi universitar de stat, promotor al învăţării pe tot parcursul vieţii", se va completa formularul centralizat de înregistrare a grupului ţintă şi a declaraţiei de consimţământ. Sunt nişte formulare centralizate, nu există decont fiscal, aşa cum de altfel am precizat şi la demararea acestui proiect. Sunt nişte declaraţii pentru înregistrarea grupului ţintă. Este o formalitate", a declarat Dragoş Cristea, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Fondurile alocate în cadrul acestui proiect au venit de la Uniunea Europeană.

 

Spune-ne opinia ta