Studentii nu au prins smenul cazarilor

Studentii nu au prins smenul cazarilor
Lansat cu o campanie agresiva, cu mare tam-tam si ca o adevarata lupta la nivel national impotriva traficului cu locurile de cazare in campusurile studentesti, DNA-ul studentesc pare o simpla activitate menita sa starpeasca doar cazurile minore de vanzare a locurilor in camine. In conditiile in care la Iasi, majoritatea universitatilor de stat au locuri insuficiente de cazare pentru studenti, existand un deficit de peste 15 mii de locuri fata de cereri, la cazarile din aceasta toamna au fost depistate doar noua cazuri in care studentii faceau trafic cu locuri in camin.

In plus, toate aceste cazuri au fost gasite doar in Campusul Studentesc Tudor Vladimirescu al Universitatii Tehnice Gh. Asachi (UTI). De asemenea, nici un administrator de camin sau persoane care au facut o adevarata industrie ilicita din vanzarea locurilor in camin nu au fost depistate de DNA-ul studentesc.

Proiectul "DNA-ul studentesc: Stop abuzurilor, Nu spagii" a fost initiat in 2006 de Uniunea Studentilor din Romania (UNSR).

Conducerea acestei federatii considera ca este doar un inceput si, pe viitor, isi doresc sa intensifice aceste actiuni, inclusiv la nivelul cadrelor didactice care primesc spaga pentru a facilita si favoriza unii studenti la examene.

"DNA-ul studentesc a inceput acum o saptamana la noi la Iasi. Prin aceasta actiune incercam sa adunam cat mai multe informatii despre vanzarea locurilor. Au fost lipite niste afise, flyere pe care studentii au putut face sesizari. Acestea au fost legate doar de nelamuriri legate de cazari, care au fost usor rezolvate. Ulterior, am postat niste numere de telefon cu optiunea noastra de a cumpara un loc si am fost sunati de studenti care vroiau sa vanda locul. Am reusit sa-i filmam pe cativa cand cereau bani si primeau bani, in materialele pe care le-am prezentat astazi (ieri n.r.). Studentii au fost decazati in prezenta Comisia sociala a universitatii si a Politiei Campusului", a declarat Marius Imbrea, prim-vicepresedinte al UNSR.

Un alt lucru care arata faptul ca efectul scontat a fost unul foarte redus este acela ca majoritatea dintre cei prinsi sunt studenti in anul intai la Universitatea Tehnica si nu sunt "profesionistii" care fac traficul consistent cu locuri in camin sau administratori care iau bani grei din specula cu aceste locuri.

Proiectul DNA-ului va continua si saptamana viitoare, cand se vor face controale in caminele UTI dupa finalizarea perioadei de cazare. (bzi.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
3

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
27

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
26

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...