Şcoala şi "Şcoala după şcoală" vor dura, cumulat, şase ore

Şcoala şi "Şcoala după şcoală" vor dura, cumulat, şase ore
Premierul Emil Boc, interimar la portofoliul Educaţiei, a declarat vineri că va acorda o atenţie specială programului "Şcoala de după şcoală", care va presupune ca elevul să petreacă la şcoală şase ore, timp în care să îşi pregătească şi temele pentru a doua zi.
"Mă interesează programul Şcoală după şcoală. Nu se ştie nimic în minister de un asemenea program extrem de important pentru ceea ce însemnă educaţie, profesor, părinte şi societate. Adică, ce vreau să spun prin asta? În cele 30 de ore maxim pe care le are un elev pe săptămână, vom include ore pentru pregătirea temelor. Asta ce înseamnă? Că nu poţi să îl trimiţi pe copil la şcoală să stea câte şase ore în fiecare zi, după aceea să îi pretinzi să mai lucreze 3 ore acasă să îşi pregătească temele sau 4 ore şi să mai pretinzi să facă şi activităţi extraşcolare, să mai aibă timp şi pentru familie şi eventual să se mai întâlnească şi cu prietenii. Am cerut deja să se facă o analiză, să se solicite datele şi să vedem evaluările pe fiecare componentă în parte, dar dacă nu începem de acum, nu o sa îl îndeplinim niciodată", a explicat Boc, la preluarea interimatului la Ministerul Educaţiei.

În prezent, elevii petrec la şcoală între 28 şi 34 de ore săptămânal. Andronescu a redus numărul de ore la liceu la începutul acestui an. Deciza sa e fost blamată de grupurile direct implicate, respectiv profesorii de sport, informatică, limbi străine şi logică, unde s-au făcut reducerile. În privinţa programei şcolare, aceasta ar fi urmat să fie refăcută până anul viitor, prin proiecte pe fonduri structurale câştigate deja de Ministerul Educaţiei.

Programul "Şcoala de după şcoală" este o soluţie pe care ministrul Andronescu spunea că o va pune în aplicare încă din anul şcolar deja început. "Intenţionăm să-i ţinem mai mult pe elevi la şcoală, în programul after-school. Acum facem o evaluare şi încercăm să vedem, în şcolile care au spaţiu, cum putem să le transformăm în after-school. Să fie contribuţia Guvernului, în aşa fel încât, copiii să primească o masă caldă la prânz şi să beneficieze de supraveghere, atât în partea de efectuare a lecţiilor, cât şi în partea de activitate extracurriculară. În acest fel vom scăpa şi de practica meditaţiilor", spunea, la începutul anului, Andronescu.

Până la această oră nu s-a anunţat niciun rezultat al evaluării de care vorbea Andronescu, la minister neexistând urme ale acestui proces.

Premierul Emil Boc are, de vineri, funcţia de ministru interimar al educaţiei, după ce Ecaterina Andronescu şi restul miniştrilor PSD au demisionat, joi, în semn de protest faţă de revocarea din funcţie a ministrului de Interne, Dan Nica. Alături de miniştri, nu vor mai fi în funcţie consilierii personali ai acestora şi nici secretarii de stat social-democraţi. (Realitatea.net)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
216

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
37

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
263

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...