Studentii intra in greva japoneza

Studentii din toata tara intra miercuri in greva japoneza. Ei vor purta banderole albe pe brat pentru a atrage atentia asupra problemelor din sistem. Ei cer schimbarea Legii Educatiei si modificarea sistemului de alegere a rectorilor.

Mai precis, vor ca votul lor in alegerea rectorului sa conteze in o proportie de 25%. Aceasta a decis Adunarea Generala ANOSR, desfasurata la Cluj in perioada 2-5 aprilie, si unde au fost prezenti peste 150 de lideri ai studentilor din Romania.

Studentii mai spun ca universitatile nu au manifestat o preocupare reala in ultimii ani pentru a se asigura ca studentilor le sunt respectate drepturile, iar situatia investitiilor in imbunatatirea vietii lor sociale s-a degradat de la un an la altul.

"In universitati inca se percep taxe ilegale pentru studenti, valoarea burselor sociale este departe de a acoperi cheltuielile minime de cazare si masa, bursele de merit nu se pot cumula cu cele sociale, nu exista facilitati pentru studentii cu dizabilitati, iar universitatile se consulta mult prea putin cu organizatiile studentesti". arata ANOSR.

ANOSR reuneste 70 de organizatii studentesti din Romania, reprezentand 500.000 de studenti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protopopul de Botoșani, rugă înlăcrimată către credincioși, lângă Sfânta Cruce: ”Haideți să investim în copiii noștri!” (Foto, Video)

Saturday, 14 September 2024

Sâmbătă, 14 septembrie, creștinii au petrecut în post aspru ziua Înălțării Sfintei Crucii. Spre seară, după ploaia deasă care a cernut aproape fără oprire, cerul s-a limpe...

Iftime, după înfrângerea rușinoasă cu Sepsi 3-0. ”Am mare încredere în Ciobi!”

Saturday, 14 September 2024

Sepsi a învins pe FC Botoșani, 3-0, iar Valeriu Iftime a dezvăluit pentru ProSport că nu a dormit după acest rezultat. Patronul moldovenilor a mărturisit că nu găsește explicații pentru...

Veteran al agriculturii botoșănene: „Eu la 71 de ani nu am auzit de așa ceva!”

Saturday, 14 September 2024

„La noi e ca la toată lumea, poate și mai rău!”, spune Titel Simionescu din comuna Ripiceni, județul Botoșani, referindu-se la situația din câmp. „A fost un an tare p...