Strigăt de ajutor al părinţilor pentru a nu se desfiinţa o şcoală din municipiu!

Mai mulţi părinţi, ai căror copii învaţă la Şcoala Sf. Maria  (fosta Şcoală nr. 16) din municipiul Botoşani, cer responsabililor din Primăria Botoşani să vină cu soluţii certe, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis, prin planul de şcolarizare, ca din anul şcolar următor la această unitate de învăţământ să nu mai funcţinoeze clasa a V-a şi nici să se mai organizeze clasă pregătitoare.

Părinţii militează pentru a se păstra actuala structură a şcolii, mai ales că aici învaţă şi copii cu cerinţe educative speciale (CES).

În prezent, în clasa a IV-a sunt 14 elevi, iar de la anul aceştia ar trebui transferaţi la o altă unitate de învăţământ.

“Căutăm soluţii şi aşteptăm să ne întâlnim joi cu doamna inspector general şi cu domnul viceprimar, de comun acord să găsim soluţii pentru rezolvarea problemei. Până acum, răspunsul de la Inspectorat am simţit în mare măsură că este negativ, pentru că ieri la întâlnirea cu inspectorii de zonă nu am simţit că ar fi în căutarea unei soluţii de dialog, ci mai mult o situaţie de impunere, asta este situaţia, trebuie să o înghiţiţi. Toţi copiii din şcoală trebuie să aibă dreptul la educaţie, că aşa este normal şi firesc. În anul şcolar următor, propunerea este să fie transferată la Şcoala nr. 13 clasa a IV-a de acum, şi nu vor să mai ia în calcul organizarea clasei zero", a spus Dan Pălimariu, unul dintre părinţi.

Acesta a mai specificat că Şcoala nr. 16 a obţinut rezultate remarcabile, fiind premiată la Gala persoanelor cu dizabilităţi, iar modul de calcul al Ministerului Educaţiei "nu bate cu realitatea". Părinţii cred că în realitate de doreşte desfiinţarea acestei şcoli.

Părinţii au depus, joi, un memoriu la Primăria Botoşani, prin care solicită sprijin.

“Vom avea o discuţie cu doamna inspector general, după care vom invita şi părinţii pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru a menţine această unitate de învăţământ funcţională. Am primit memoriul, le-am ascultat doleanţele, apreciez că sunt rezultate acolo, îmi doresc foarte mult să menţinem unitatea de învăţământ funcţională, dar am vrea să vedem şi aspectele tehnice şi de ordin legislativ pe care le susţine doamna general, pentru a asculta şi cealaltă parte, iar împreună să găsim cele mai bune soluţii pentru ca aceşti copii să fie integraţi în societate şi ceilalţi care au rezultate foarte bune să rămână la unitatea de învăţământ pe care şi-o doresc", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Părinţii sunt decişi să ajungă până la Ministerul Educaţiei, dacă problema nu va fi rezolvată pe plan local.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Becali și-a făcut calculele: ”Gata, nu mai am emoţii cu play-off-ul. Câştigăm şi cu Botoşani!”

astăzi, 12:13

FCSB are două victorii şi două remize în ultimele patru etape ale campionatului, iar Gigi Becali, patronul echipei roș-albastre, a comentat despre rezultatele etapei. În etapa 11, C...

Mihaela Arhip: ”Aprindem candela ca să îngenunchem noi în faţa luminii ei, nu ca să-i îngenunchem pe alţii” (Foto)

astăzi, 11:30

Pe cei care încă mai cred că sensibilitatea este un defect, îi rog să treacă la pas printre oamenii despre care am scris, printre necunoscuţii despre care, poate, voi scrie, printre O...

Serviciile Secrete americane avertizează Casa Albă: Dorința Ucrainei va provoca represalii puternice ale lui Putin

astăzi, 10:50

Războiul condus de către liderul de la Kremlin trece prin momente critice, mai ales de când trupele Kievului au pătruns în regiunea rusă Kursk. Acum, Serviciile Secrete americane au...