Stimulentele functionarilor vor fi incluse in salariul de baza - Vezi cum au votat deputatii de Botosani!

Stimulentele functionarilor vor fi incluse in salariul de baza - Vezi cum au votat deputatii de Botosani!

FLORIN TURCANU, deputat de Botosani, lider PNL Botosani
Turcanu a votat cu Puterea astazi!

Deputatii au votat, marti, pentru adoptarea Ordonantei de Urgenta 1/2010 ce prevede includerea stimulentelor pe care functionarii le primesc in salariul de baza. Legea a trecut cu 209 voturi pentru, 12 impotriva, 66 de abtineri, iar doi deputati nu au votat.

In timp ce toti parlamentarii Puterii au votat in favoarea legii, la PSD si PNL lucrurile nu au fost la fel de clare. Conform site-ului Camerei Deputatilor, din cei 81 de parlamentari PSD+PC prezenti, 7 au votat in favoarea legii, 10 impotriva, iar 64 s-au abtinut. La fel, din cei 41 de deputati PNL prezenti 36 au votat in favoarea legii, 2 impotriva, 1 s-a abtinut si 2 nu au votat.

Iata cum au votat deputatii de Botosani:

Andrei Dolineaschi (PSD) - abtinere
Costica Macaleti (PSD) - abtinere
Catalin Obuf Buhaianu (PD-L) - DA
Stelica Strugaru Iacob (PD-L) - DA
Neculai Rebenciuc (PD-L) - DA
Florin Turcanu (PNL) - DA


Ministrul Finantelor a tinut sa le multumeasca deputatilor ca au dat o mana de ajutor "corectarii unui sistem abuziv". "Peste 30.000 de oameni pot sta de acum linistiti. Nu mai sunt manipulati si santajati de sefii lor", a spus Ialomitianu, de la tribuna Parlamentului.

Proiectul de lege vizeaza aprobarea OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, si cuprinde un amendament adus de Ministerul Finantelor Publice care se refera la includerea stimulentelor in salariul de baza pentru fiecare functie publica, pe categorii, clase si grade profesionale si pentru fiecare functie contractuala.

Acest amendament ar urma sa schimbe semnificativ modul de salarizare a angajatilor MFP, precum si a altor categorii de bugetari ale caror venituri erau compuse pana in prezent din salariul de baza plus stimulente.

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
168

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
320

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
74

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...