Stii ce manaci? Parizerul, cel mai "infect" mezel romanesc

Stii ce manaci? Parizerul, cel mai "infect" mezel romanesc
Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au "bagat" recent în laborator cateva tone de mezeluri, iar rezultatul a fost catastrofal! Majoritatea acestor produse nu respecta nici macar normele minime ale continutului de proteine si mancam, de fapt, sorici, tendoane sau slanina, si nicidecum carne!

De altfel, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a declarat ca mezelurile din Romania sunt extrem de periculoase pentru sanatate. Potrivit specialistului, "portretul- robot" al celui mai prost mezel arata astfel: se numeste parizer, are 80% slanina si sorici si 20% carne de pasare dezosata mecanic (în care intra oase macinate), scrie bzi.ro.

Atentie mare si la cremvursti

Pe locul doi în acest clasament "negru" ar urma cateva sortimente de cremvursti, care au aceleasi ingrediente oribile ca si parizerul. Totodata, multe salamuri contin aproximativ 60% grasime din sorici, 20% faina din soia si doar 17-20% carne de calitate inferioara (de pe oase). Asadar, atentie mare la ce mancati si, cel mai important, cititi etichetele produselor. Pe langa materia prima extrem de slaba calitativ, mezelurile sunt si foarte periculoase, pentru ca în ele se baga tone de aditivi, cum sunt colorantii si conservantii, cei mai multi dintre acestia fiind cancerigeni!

Produsele traditionale, de calitate mai buna

Potrivit profesorului Mencinicopschi, mezelurile de calitate din Romania sunt cele cu traditie, cum sunt, de exemplu, sortimentele crud-uscate. Sunt scumpe, într- adevar si trebuie consumate cu moderatie! "Mai bine mancam mai putin si de calitate, decat ieftin si mult", a spus specialistul în alimentatie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
557

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
62

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
70

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...