STEFAN IORDACHE - Scena romaneasca, indoliata de pierderea unui mare artist

STEFAN IORDACHE - Scena romaneasca, indoliata de pierderea unui mare artist

 Stefan Iordache si Maia Morgenstern  www.timeoutbucuresti.ro

Trupul neinsufletit al lui Stefan Iordache va fi depus marti dimineata, la ora 10.00, in foaierul mare al Teatrului National Bucuresti (TNB), urmand ca la pranz sa fie dus in localitatea Gruiu, unde artistul avea o casa de vacanta, pentru a fi inmormantat, potrivit directorului TNB, Ion Caramitru, conform agentiei de stiri NewsIn.


"Natura lui artistica, seriozitatea, profesionalismul si buna scoala pe care a facut-o, i-a determinat pe multi regizori sa se bata sa il aiba in distributie, iar el a avut prilejul sa aleaga. A fost autentic, unul dintre putinii actori care nu au facut compromisuri", a spus presedintele UNITER, Ion Caramitru.


Maestrul Radu Beligan a declarat, la Realitatea TV, ca "a disparut un mare actor, poate cel mai mare actor al generatiei lui" si ca are un sentiment de culpabilitate pentru ca el traieste, iar Stefan Iordache a murit.


Actrita Maia Morgenstern a declarat ca o leaga si o sa o lege intotdeauna o "aleasa si calda prietenie" de Stefan Iordache, cu care a colaborat atat in film, cat si in teatru. "Am avut posibilitatea de a fi impreuna pe scena", a amintit Maia Morgenstern. Decesul lui Stefan Iordache este "o lovitura cumplita, pentru toti actorii, pentru teatrul si filmul romanesc", a mai spus actrita.


"M-a dat peste cap toata treaba asta. Este o mare pierdere pentru teatrul romanesc, pentru toti cei care l-am iubit, imens", a spus Alexandru Arsinel.


"Au inceput sa moara dinozaurii", a remarcat si regizorul Sergiu Nicolaescu, dupa ce si-a exprimat admiratia pentru talentul si personalitatea lui Stefan Iordache.


"Iar o pierdere ingrozitoare. Regret din suflet a fost unul din geniile teatrului romanesc", a spus la randul ei actrita Stela Popescu.


Cantareata Monica Anghel s-a declarat bulversata si indignata si a spus ca l-a considerat intotdeauna pe Stefan Iordache "ca fiind mana dreapta a lui Dumnezeu".

Actorul a fost casatorit timp de 40 de ani cu nepoata pictorului Nicolae Tonitza, profesorul universitar doctor Mihaela Tonitza-Iordache.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
17

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
441

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
272

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...