Statul va plati salariile castigate de bugetari in instanta in urmatorii trei ani

Statul va plati salariile castigate de bugetari in instanta in urmatorii trei ani

Ordonanta care a fost aprobata in 2009 de Guvern, prin care restantele salariale castigate de catre bugetari in instanta au fost esalonate la plata pe o perioada de trei ani, va fi aplicata si in perioada urmatoare.

"Ceea ce este in vigoare este Ordonanta 71 declarata constitutionala de catre Curtea Constitutionala. Altceva nu s-a discutat decat acte normative care vin in consonanta cu Ordonanta 71, pe aplicabilitatea ei si in perioada urmatoare", a spus, joi, premierul Emil Boc, citat de Gandul.

Primul-ministru a explicat ca decizia a fost luata deoarece resursele bugetare sunt limitate. "Daca dumneavoastra aveti mai multe resurse financiare sa le platiti, va invitam sa o faceti. Asta poate bugetul statului, asta plateste. Nimeni nu are bani undeva ascunsi, cat se poate se plateste", a mai spus Emil Boc.

Pentru a se putea acorda salariile restante in urmatorii trei ani este deja estimat un plus de cheltuieli bugetare in suma totala de 1,39 miliarde lei, respectiv 463 milioane lei in 2011, 462 milioane lei in 2012 si 473 milioane lei in 2013, relateaza Ziare.com.

Sumele reprezentand drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar prin hotarari judecatoresti si devenite executorii in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 vor fi esalonate la plata in urmatorii trei ani, urmand ca in 2011 sa fie platit 34% din valoarea titlului executoriu, in 2012 sa fie achitat 33% din valoarea titlului, iar in 2013 sa fie acordat restul de 33% din valoarea titlului.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
21

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
64

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
17

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...