Statul plateste indemnizatia pentru al doilea copil, dar o ia pe a primului, daca acesta nu a implinit doi ani!

Statul plateste indemnizatia pentru al doilea copil, dar o ia pe a primului, daca acesta nu a implinit doi ani!
Statul incurajeaza nasterile numarand... doi copii intr-unul! Conform reprezentantului Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Botosani, daca o femeie naste un copil in perioada in care se afla in concediul pentru cresterea primului copil, mama va primi indemnizatia in aceeasi suma ca pentru primul copil, insa nu va mai primi niciun ban pentru primul copil! 

"In cazul in care o mamica aflata in concediu pentru cresterea copilului naste al doilea copil inainte ca primul sa implineasca varsta de doi ani, i se va prelungi indemnizatia si va incasa aceeasi suma ca si pentru primul nascut. In schimb, nu va mai primi niciun ban pentru primul copil, cu toate ca nu a implinit varsta de doi ani. Aici consider ca este comisa o nedreptate, pentru ca mamicile care nasc gemeni au castigat in instantanta dreptul la indemnizatie pentru ambii copii. Si aceste mamici despre care am vorbit mai sus, chiar daca nu nasc gemeni, au tot doi copii cu varsta pana in doi ani", a declarat pentru Stiri Botosani Sebastian Tocariu, directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Botosani.

O alta situatie aparte este aceea in care o mamica naste un al doilea copil la o zi sau o luna de la implinirea varstei de doi ani a primului copil.

"In acest caz se face un nou dosar si respectiva mama va incasa 85% din indemnizatia pe care a incasat-o pentru primul copil", a precizat Sebastian Tocariu.

Populatia Romaniei a inregistrat un nou spor negativ in luna septembrie a acestui an, continuand declinul resimtit de la inceputul anilor `90, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistica.

Astfel, la nivel national, in primele noua luni din 2010, populatia a scazut cu 32.088 de persoane, in timp ce, in intregul an 2009, populazia Romaniei s-a diminuat cu peste 34.000 de persoane. In prezent, Romania are mai putin de 21,5 milioane de locuitori, fata de varful de 23,2 milioane atins in urma cu 20 de ani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încep operațiunile de dezinsecții în municipiul Botoșani. Recomandări pentru cetățeni!

astăzi, 14:28
48

În perioada 22 – 23 mai 2024, în intervalul orar 22.00 – 05.00, se va desfășura operațiunea de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a...

(A) Banca Transilvania, Sucursala Botoșani angajează!

astăzi, 14:24
157

Specialist Servicii Clienți, perioadă determinată 12 luni – Sucursala Botoșani Povestea ta începe aici!Când alegi mai mult decât banking, primești mai mult de...

Zilele Eminescu, ediția iunie 2024: Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum

astăzi, 14:04
21

Pentru ediția din anul 2024, organizatorii propun un nou concept, care include: Festivalul de Debut, un târg de carte și gala de acordare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu&...