Statistici interesante pentru Italia Serie A ce pot ajuta pariorii să câștige

Statistici interesante pentru Italia Serie A ce pot ajuta pariorii să câștige
Serie A, liga de elită a fotbalului Italian, rămâne una dintre cele mai importante divizii din lume, în ciuda faptului că problemele financiare au avut un impact considerabil asupra cluburilor din peninsulă.

Analizând ultima ediție a campionatului italian de fotbal, am descoperit câteva statistici cel puțin interesante, care pot ajuta pariorii să-și regândească strategiile și să câștige mai multe bilete în sezoanele ce urmează.

Accesând diverse pagini cu profilul de pronosticuri Serie A, am încercat să identific factorii pe care se bazau cei mai experimentați tipsteri din țară și un eventual tipar în modul lor de a gândi. Iată concluziile la care am ajuns:

Mult mai multe goluri marcate acasă

Gazdele au marcat 559 de goluri în ultima ediție de Serie A, în timp ce oaspeții au punctat de numai 420 de ori. Chiar dacă acest argument poate părea unul evident, dacă privim acest aspect în detaliu vom identifica un indicator foarte interesant. Gazdele au înscris 320 de goluri în reprizele secunde ale partidelor (380 de meciuri), în timp ce vizitatorii și-au trecut numele pe tabelă de numai 222 de ori. Iată situația regăsită în celelalte campionate puternice ale Europei:

Goluri marcate – acasă / deplasare (în reprizele secunde):

Anglia – Premier League (380 partide): 311 – 258
Spania – Primera Division (380 partide): 333 – 236
Germania – Bundesliga (306 partide): 266 – 219
Franța – Ligue 1 (380 partide): 318 – 238

După cum putem observa, raportul este aproape identic cu cel din Primera Division. Așadar, putem se ne concentrăm pe pariurile de rezultat, handicap sau total goluri din repriza secundă atât în liga de top din Italia cât și în cea din Spania.

Victorii pe teren propriu

Gazdele s-au impus în 46.1% dintre meciurile disputate în ultima ediție de Serie A. Așadar, marea majoritate a meciurilor s-au încheiat cu rezultatul de 1 solist. 25% dintre partide au fost remize, iar oaspeții s-au impus în 28.9% dintre cazuri. Iată și situația din celelalte campionate de top ale Europei:

Victorii gazde – Victorii oaspeți – Rezultate de egalitate:
Anglia – Premier League: 41.3% – 30.5% – 28.2%
Spania – Primera Division: 48.2% – 27.6% – 24.2%
Germania – Bundesliga: 44.1% – 32.7% – 23.2%
Franța – Ligue 1: 42.1% – 29.5% – 28.4%

Putem observa că ligile din Italia și Spania sunt singurele în care peste 45% dintre rezultate s-au încheiat cu victoria echipelor pe teren propriu. În altă ordine de idei, observăm că în Peninsula Iberică, în Germania dar și în Cizmă, rezultatele de egalitate nu par a fi foarte des întâlnite.

Dacă mizăm pe victoriile gazdelor în Serie A, analizând foarte bine toate datele pe care le avem la dispoziție, este foarte probabil ca pe termen lung să avem de câștigat.

Victorii la 0

În sezonul 2014-2015 din Serie A, nu mai puțin de 155 dintre cele 380 de partide jucate s-au încheiat cu victorii la zero. Gazdele au câștiga 97 de partide fără să primească gol, în timp ce oaspeții au reușit acest lucru de 58 de ori.

Simplu spus, 40.7% dintre meciuri s-au încheiat în această manieră. Iată situația înregistrată în celelalte campionate de top: Meciuri încheiate cu victorie la zero:
Anglia – Premier League: 39.7%
Spania – Primera Division: 43.1%
Germania – Bundesliga: 37.5%
Franța – Ligue 1: 42.6%

Pariurile care presupun victoria unei echipe la 0 oferă o cotă mult mai mare decât plasarea unui pariu 1 solist. Chiar și dacă pariem că o echipă nu va marca gol, putem primi, de multe ori, cote mai bune decât pe victoria unor favoriți clari.

Totuși, acest pariu nu este atât de des întâlnit pe biletele pasionaților, pentru că o mare parte dintre aceștia se bazează doar pe forma de moment a echipelor și pe disponibilitatea jucătorilor (accidentări și/sau suspendări).