Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!

Stare de alertă pentru 24 de comune și două orașe din județul Botoșani!
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat, luni, o Hotărâre prin care solicită acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă la nivelul județului Botoșani.

Instituirea stării de alertă din cauza secetei, în 26 de unități administrativ-teritoriale, se solicită pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de a se extinde, dacă situația o va impune.

Declararea stării de alertă a fost cerută de orașul Flămânzi (satele Chițoveni și Prisacani) și orașul Darabani, dar și de comunele Adășeni, Avrămeni, Blândești, Concești, Coțușca, Dîngeni, Dimăcheni, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești.

Hotârârea adoptată luni va fi transmisă la nivel central, la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. 

Prefectul Dan Nechifor s-a arătat nemulțumit că nu toate primăriile din județ au transmis situațiile privind problemele generate de secetă.

"Avem 21 de localități care nu au răspuns solicitărilor noastre. Înseamnă că din punctul lor de vedere, ca reprezentanți ai UAT-urilor, tot ce înseamnă secetă pedologică nu există, înseamnă că nu au nicio problemă. Țin să informez că acest material deja a ajuns la București. Din punctul meu de vedere este pur și simplu o listă de reacție a conducătorilor respectivi", a declarat prefectul județului Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
237

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
220

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
66

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...