Stare de ALERTĂ într-o comună botoșăneană din cauza secetei!

Stare de ALERTĂ într-o comună botoșăneană din cauza secetei!
Primarul unei comune din județul Botoșani a demarat procedurile pentru declararea stării de alertă în unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce.

Este vorba de comuna Dângeni unde, după cum susține primarul, culturile sunt compromise aproape în totalitate din cauza secetei, iar oamenii nu mai au apă nici pentru animale, dar nici pentru consumul propriu.

"Dat fiind situatia extrema in care se afla comuna Dingeni din cauza lipsei de apa necesara consumului populatiei, dar si a animalelor si faptul ca culturile agricole sunt compromise aproape in totalitate, in calitate de primar am dispus astazi personalului primariei Dangeni intocmirea documentatiei in vederea declararii starii de alerta, urmand ca in cursul zilei de luni sa ma prezint in fata prefectului pentru a identifica o modalitate legala prin care sa gasim o solutie pentru noi, dar si pentru toate celelalte comune care se afla in aceeasi situatie dificila", a declarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

Declararea stării de urgență permite autorităților să intervină cu fonduri fie pentru săparea unor puțuri de mare adâncime, fie pentru extinderea rețelei de apă în comună.

În cursul zilei de luni se va întruni și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții la problema secetei. la nivelul județului Botoșani 54 de comune sunt afectate de secetă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
99

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
338

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
266

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...