Stăpânii unui câine agresiv, amendați pentru că l-au lăsat nesupravegheat pe străzile municipiului

Stăpânii unui câine agresiv, amendați pentru că l-au lăsat nesupravegheat pe străzile municipiului

Un câine agresiv a atras atenția unui echipaj de jandarmi în această dimineață, pe strada Dragoș Vodă din municipiul Botoșani.

Jandarmii au intervenit pentru a îndepărta potențialul pericol la adresa trecătorilor și l-au identificat pe proprietarul acestuia, care îl lăsase să iasă din curte, fără să îl supravegheze.

„Dacă bărbatul respectiv a admis că a greșit și a fost sancționat contravențional cu 100 de lei, minimul stabilit de legislația în vigoare pentru fapta săvârșită, nu același lucru îl putem spune despre soția sa.

Femeia a devenit brusc foarte recalcitrantă și a făcut scandal, amenda aplicată în cazul său fiind dublul celei primite de partenerul de viață”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Conform prevederilor legale, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și este sancționată cu amendă de la 100 de lei la 500 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
110

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
78

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
242

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...