SRI: Banii din falimentarea Petromservice au ajuns la Vintu

SRI: Banii din falimentarea Petromservice au ajuns la Vintu
Petromservice a fost falimentata "controlat si voit", iar banii au ajuns in mare parte la Sorin Ovidiu Vintu, se arata in mai multe documente ale Serviciului Roman de Informatii si ale Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, obtinute de ziarul Adevarul.

Din documentele citate reiese ca banii fostei societati Petromservice, al carei consiliu de administratie era condus de sindicalistul Liviu Luca, au fost transferati "prin efectuarea unor plati directe, fara justificare economica catre societati din Cipru, controlate de Sorin Ovidiu Vintu".

"Astfel, putem aprecia ca au fost identificate indicii temeinice de spalare a sumei totale de 576.725.000 de lei (aproximativ 157.000.000 euro), reprezentand platile efectuate din contul PSV Company catre societatile Boaz Active SRL, Laveco SRL, Corservil SRL, Global Video Media SRL, GMC Media Box SA si Demera Investements LTD", conchide raportul ONPCSB, potrivit Adevarul. 

Doua dintre aceste offshore-uri, GMC Media Box SA (unde s-au transferat aproximativ 86 de milioane de euro) si Demera Investments LTD (unde s-au transferat 40.000.000 de euro), au fost identificate ca fiind controlate de Vintu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
12

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
23

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
272

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...