Spitalul Județean Mavromati, locul trei pe țară la numărul de paturi! La ce este codaș județul Botoșani


Un raport publicat de Observatorul Roman de Sanatate evalueaza mai multi indicatori care masoara capacitatea si activitatea spitalelor din Romania cu ajutorulunei aplicatii onlinesi folosind informatii oficiale.

Printre cele mai importante constatari: o defavorizare pronuntata a romanilor din mediul rural care au acces la mult mai putini medici si farmacii decat cei de la oras. De remarcat si ca spitalul cu cele mai multe paturi din Romania este, inexplicabil din perspectiva populatiei din zona respectiva, Spitalul Judetean din Targoviste.  
 
 
Spitalul din Romania cu cele mai multe paturi este Spitalul Judetean din Targoviste (1872), urmat de Spitalul Judetean din Cluj si cel din Botosani (n.red. 1.538 paturi). Cea mai mare sectie de medicina interna din Romania (155 de paturi) apartine Spitalului Municipal Filantropia din Craiova, doar alte 12 spitale din tara avand sectii atat de mari. 

In medie, pacientii sunt cel mai mult timp tinuti internati la spitalul municipal din Tarnaveni (17 zile), la spitalul municipal din Calafat si la spitalul municipal din Sighetu Marmatiei. Cel mai putin internati in spital sunt pacientii de la Spitalul Clinic de Urgenta din Bucuresti (5,3 zile).


Cele mai multe cabinete de medicina de familie la 100 de locuitori sunt in judetul Iasi, Caras-Severin si Arad; la polul opus sunt judetele Ilfov, Calarasi si Botosani. Cu cat un judet este mai bogat, cu atat are mai multe cabinete de medicina de familie, dovada ca medicii de familie sunt repartizati in functie de prosperitatea zonei pe care o acopera, nu de necesitatile populatiei. 

Sursa: HotNews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Intoxicație cu ciuperci! Doi copii şi părinţii lor au ajuns la spitalul din Botoşani!

astăzi, 07:30

Ultimul caz este cel al unei familii cu doi copii care a ajuns de urgenţă la spitalul din Botoşani, în urma unei astfel de intoxicaţii. Starea celor patru membri ai familiei, deşi era de...

Cu asta nu pot fi de acord!

astăzi, 07:15

Un politist opreste un student pe strada pentru a-i verifica actele: - Asa, vad ca nu lucram... - Asa este. - Inseamna ca trandavim pe banii statului... - Exact, trandavim. - Se pare ca suntem st...

Calendar ortodox, 8 octombrie: Sfintele Cuvioase Pelaghia şi Taisia

astăzi, 07:00

Sfânta Pelaghia a trăit în vremea Sinodului al 4-lea Ecumenic de la Calcedon din anul 451, era comediantă a teatrului din Antiohia şi înainte de a cunoaşte credinţa creştină d...