Spitalul Județean continuă să aibă probleme cu banii, chiar dacă au fost reduse unele cheltuieli

    Conducerea Spitalului Județean a luat în ultimele luni o serie de măsuri în vederea reducerii cheltuielilor la nivelul unității, dar chiar și așa bugetul pe care îl primește de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) este insuficient.

 Potrivit managerului Viorel Iliuță, suma de care ar avea nevoie spitalul lunar se ridică la 7,6 milioane de lei, dar fondurile alocate de Casa sunt uneori chiar și cu un milion de lei mai mici.

 Iliuță a explicat și de unde provin sumele necheltuite din contractul cu CJAS, pe lunile ianuarie și februarie, după ce președintele acestei instituții a spus că cei de la spital ar trebui să cheltuie mai întâi toți banii din contract, iar mai apoi să se plângă că nu primesc suficient.

În luna ianuarie, spitalul a luat de la CJAS 6,4 milioane lei în loc de 6,7 milioane lei cât era contractul, din cauză că nu a realizat planul la cronici, însă, nici dacă primea suma întreagă pe contract banii nu erau suficienţi pentru funcţionare, susţine Viorel Iliuţă.

“În acest moment, pe un contract nefavorabil cu Casa spitalul primește sume sub 7 milioane de lei, primește 6,6 sau 6,7 milioane de lei. Suma aceasta ajunge să plătim salariile și o parte din utilități. Din nefericire, în spital se realizează servicii disproporționate cu tiparul în care vrea să ne așeze Casa. Contractul cu Casa este încheiat pe mai multe tipuri se servicii, de spitalizare continuă, de zi, cronici, ambulatoriu, respectiv servicii clinice și paraclinice. E adevărat că în luna ianuarie am depășit cu 409 cazuri internările continue, dar nu am făcut numărul de spitalizări de zi și cronici. Este o chestie care nu poate fi controlată. Trimestrial, dacă Casa dorește, că legea permite, în aprilie pentru trimestrul I serviciile făcute în plus de spital, adică spitalizarea continuă poate acoperi serviciile nerealizate în lunile ianuarie și februarie", a pus Viorel Iliuță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

astăzi, 19:42

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

astăzi, 18:52

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...

Sistemul informatic de monitorizare electronică, implementat și la nivelul județului Botoșani!

astăzi, 17:50

Monitorizarea se va realiza automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României, asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora și &icir...