Spitalele vor fi preluate de primarii, incepand de astazi!

Autoritatile locale si directiile de sanatate publica vor incepe, de marti, semnarea proceselor de predare-primire ale unitatilor sanitare cu paturi, in vederea descentralizarii, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii (MS). Descentralizarea ar urma sa fie finalizata de la 1 iulie 2010.

Directiile de sanatate publica vor actualiza, in aceasta perioada, datele privind structura si personalul unitatilor sanitare pe care le transfera.

"Autoritatile locale pot incepe procesul de preluare a unitatilor sanitare de la directiile de sanatate publica. Ministerul Sanatatii a finalizat legislatia in acest sens", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-o videoconferinta cu autoritatile sanitare din judete.

Potrivit ministrului, descentralizarea va reprezenta solutia pe termen lung pentru eficientizarea sistemului sanitar si pentru asigurarea transparentei decizionale in sistemul serviciilor sanitare spitalicesti din Romania.

Cseke Attila considera ca autoritatile se pot implica in acest fel, si din punct de vedere al serviciilor medicale, in bunastarea comunitatii.

In acest sens, Ordonanta de Urgenta nr. 48/2010 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul sanatatii in vederea descentralizarii a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 384, din 10 iunie 2010.

Astfel, pana la data de 1 iulie 2010, Ministerul Sanatatii va finaliza transferul a peste 85% din unitatile sanitare aflate in sistemul public. Din cele 435 unitati sanitare publice existente in prezent pe teritoriul Romaniei, se vor transfera catre autoritatea locala un numar de 373 unitati. In reteaua Ministerului Sanatatii vor ramane un numar de 62 unitati sanitare de interes national, respectiv institute publice, o serie de spitale clinice judetene de urgenta (cele din centrele universitare importante).

MS precizeaza ca transferul managementului spitalelor se va face catre autoritatile administratiei publice locale care detin proprietatea imobilului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
24

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
176

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
521

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...