Spitalele trec in subordinea autoritatilor locale!

Spitalele trec in subordinea autoritatilor locale!

 CSEKE ATTILA  

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat ieri ca spitalele vor trece in subordinea autoritatilor locale pana cel tarziu la 1 iulie 2010.

Cseke a afirmat ca una dintre prioritatile sale pentru acest an este descentralizarea sistemului sanitar.

"Anul 2010 nu va fi un an de minune in sistemul sanitar, dar va fi hotarator daca vrem sa schimbam ceva. Problemele sistemului sunt pe doua paliere: pe partea financiara, sa gasim resurse complementare si sa eficientizam folosirea banilor publici, iar pe de alta parte exista si problema resurselor de organizare si de management. Prioritatile mele pentru acest an si pentru acest mandat sunt doua-trei. Trebuie sa facem descentralizarea, sa dam competente autoritatilor locale", a spus ministrul.

Acesta a adaugat ca nu toate spitalele vor fi transferate in subordinea autoritatilor locale, acest lucru urmand sa fie stabilit in urma discutiilor cu autoritatile. Ministrul Sanatatii a mentionat ca procesul de descentralizare va fi finalizat pana la 1 iulie 2010.

"Pana in 1 iulie va avea loc trecerea spitalelor in subordinea autoritatilor locale. Termenul initial era 1 ianuarie 2010. Voi propune Guvernului sa discute prelungirea termenului in sedinta viitoare. Nu vreau sa comentez de ce nu s-a facut, dar nu mai putem astepta", a mentionat Cseke.


 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
204

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
153

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1208

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...