Speriat ca masina care s-a izbit in casa ar putea lua foc, a chemat pompierii!

Proprietarul casei în care s-a izbit cu maşina, aseară, tânărul de 21 de ani, a solicitat sprijinul pompierilor, speriat că autoturismul ar putea lua foc iar flăcările i-ar putea face scrum locuinţa! Pompierii au decuplat bornele bateriei, după care au tractat maşina pe carosabil. 
 
Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi duminică seară, puţin după ora 23.00, pentru eliminarea riscului de producere a unui incendiu în cazul unui accident rutier produs pe raza localităţii Buimăceni, comuna Albeşti.

La sosirea gărzii de intervenţie s-a constatat că autoturismul, marca VW Golf 3, intrase în curtea unui cetăţean şi s-a oprit în cerdacul casei, după ce a părăsit partea carosabilă şi a distrus gardul gospodăriei.

"Proprietarul casei era îngrijorat că în orice moment autoturismul ar putea lua foc, iar flăcările s-ar putea extinde şi la locuinţă. Pompierii au acţionat pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind decuplate bornele bateriei, după care au tractat maşina până pe partea carosabilă. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 100.000 lei", a precizat plt. maj. Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul IJSU Botosani.

Reamintim că duminică, în jurul orei 23.05, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen pe D.J.282, în localitatea Buimăceni, comuna Albeşti, T. Petrică, de 21 de ani, din satul şi comuna Albeşti, judeţul Botoşani, ajungând pe o porţiune de drum în aliniament, pe fondul vitezei excesive de deplasare şi al consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care părăseşte partea carosabilă prin partea dreaptă a drumului şi se răstoarnă, autoturismul ajungând în curtea unei locuinţe.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, aceasta fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Botoşani, unde a primit îngrijiri medicale, refuzând ulterior internarea.

Conducătorul auto a fost testat cu aparat etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se continuă cercetările faţă de T. Petrică, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, cauza urmând a fi soluţionată procedural, informeaza IPJ Botosani.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
338

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
369

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...