Dinu Patriciu, despre politicieni: Sunt toţi o apă şi un pământ

Dinu Patriciu, despre politicieni: Sunt toţi o apă şi un pământ

 DINU PATRICIU  

Afaceristul Dinu Patriciu a declarat la Antena 3 că pentru el toate partidele politice sunt o apă şi un pământ, referindu-se implicit la PNL, formaţiunea de care este apropiat.

Întrebat de moderatorul emisiunii "Sinteza Zilei" care este soluţia ieşirii din actuala criză, Dinu Patriciu a mărturisit: "Soluţia este politică". "Sunt toţi o apă şi un pământ", a spus apoi afaceristul, referindu-se inclusiv la partidele de opoziţie, conform Evenimentul Zilei. 

Întrebat dacă nu vede chiar nicio speranţă în liderii PNL şi PSD, Crin Antonescu, respectiv Victor Ponta, Patriciu a răspuns scurt: "Nu văd nicio speranţă". Afaceristul a adăugat că opiniile sale sunt făcute în calitate de "alegător".

Patriciu, susţinătorul "Albei ca Zăpada"

În acelaşi timp, Patriciu a afirmat că speră ca "acest guvern să fie dărâmat de opoziţie şi Traian Băsescu să nu mai fie preşedinte". "Dar problema este cine îi înlocuieşte pe cei care vor fi daţi jos. Numai un partid tânăr responsabil, de oameni competenţi poate să facă acest lucru", a spus Patriciu, citat de Evenimentul Zilei. 

Dinu Patriciu este unul dintre susţinătorii liberalilor. În campania pentru prezidenţiale, una dintre firmele afaceristului l-a susţinut financiar pe candidatul Crin Antonescu, Patriciu declarând în această primăvară că PNL nu îi datoarează nimic lui personal, ci firmei sale. 

Între afacerist şi actuala putere există un război mediatic de câţiva ani. Traian Băsescu l-a acuzat pe Patriciu în campania electorală din 2009 că se află în spatele "trucajului" video în care el părea că loveşte un copil. Un alt reproş adus lui Dinu Patriciu este legat de datoriile la stat ale Rompetrol, deşi afaceristul şi-a vândut acţiunile la această companie. Premierul Emil Boc a declarat la începutul acestei luni că va contesta în instanţă decizia Rompetrol de a converti în acţiuni datoriile de jumătate de miliarde de euro, pe care le are faţă de statul român.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
348

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
378

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...