Spectacolul Sanziana si Pepelea, in viziune ART-istica, a deschis FESTIVALUL AMFITEATRU!

Spectacolul Sanziana si Pepelea, in viziune ART-istica, a deschis FESTIVALUL AMFITEATRU!

 Workshop la Teatrul Mihai Eminescu, cu regizorul Ovidiu Lazar  

Competitia artistica intre liceele din municipiul Botosani, carora li s-a adaugat si Colegiul National Grigore Ghica din Dorohoi, a debutat aseara, pe Pietonalul Unirii, printr-o manifestatie menita sa atraga atentia asupra fenomenului artistic, dar si asupra nevoii tinerilor de a se implica in proiecte de acest gen.

Elevi si actori, copii de toate varstele, botosaneni iesiti la plimbarea de duminica au admirat costumele tinerilor actori, au ascultat muzica sau pur si simplu s-au bucurat de atmosfera tinereasca, de entuziasmul sutelor de artisti.

Atmosfera a fost completata de un program oferit de Palatul Copiilor Botosani, dar si de Taraful Borcoi si compania.

In prima editie a Festivalului Amfiteatru sunt inscrise 11 licee, saptamana teatrala fiind deschisa de trupa Liceului de Arta Stefan Luchian, din Botosani, cu spectacolul Sanziana si Pepelea, de Vasile Alecsandri.

Un spectacol antrenant, legat artistic si dez-legat de prejudecati, publicul prezent duminica seara in sala Teatrului Mihai Eminescu Botosani asistand la o Sanziana si Pepelea ART-istica, asa cum, probabil, doar liceenii de la ARTA ar fi putut crea.

Chiar daca actorii de la Arta s-au straduit sa darame intelesurile alecsandriene si sa prezinte pe scena sub-intelesurile contemporane, au impresionat mai mult prin unitatea spectacolului, prin bucuria de a juca, prin momentele muzicale de final, cand au si primit aplauzele la scena deschisa.

Indrumatorul trupei de la Liceul de Arta este Catalin Paraschiv, dar in reusita spectacolului un mare merit il are si coregrafa Victoria Bucun.

Nu este de neglijat nici faptul ca de lumini s-a ocupat, si cu folos, Petrus Rogojinschi, elev in clasa a XII-a la Liceul de Arta, care, se pare, se pregateste pentru o cariera stralucitoare in acest domeniu, al luminilor de spectacol.

Seara s-a finalizat cu un workshop, invitat fiind Ovidiu Lazar, regizor la Teatrul National din Iasi, dar si profesor la Faculatea de Arte G. Enescu din Iasi.

Zeci de elevi au participat astfel la exercitii de improvizatie, au ascultat prelegeri despre frumusetea, dar si complexitatea meseriei de actor.

Astazi urmeaza, la ora 16.00, spectacolul Trei surori, de A.P. Cehov, prezentat de Colegiul National Grigore Ghica Dorohoi (indrumator Ifrim Monica), iar de la ora 17.00 Grupul Scolar de Industrie Usoara, cu spectacolul Infirmul din Inishmaan, de M. Mcdonagh (indrumator Ioan Cretescu).

Seara se va incheia cu un workshop.

Festivalul de teatru pentru liceeni AMFITEATRU, editia I, este organizat de Teatrul Mihai Eminescu, Consiliul Judetean Botosani, Asociatia Culturala Amfiteatru 2006, Inspectoratul Scolar Judetean, si se desfasoara in perioada 3-9 mai 2009, la Teatrul Mihai Eminescu Botosani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
463

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
150

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
422

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...