Spatiile din cladirea de sticla din Centrul Vechi, destinate ONG-urilor!

Spatiile din cladirea de sticla din Centrul Vechi, destinate ONG-urilor!
In sedinta de Consiliu Local de la sfarsitul acestei luni se vor aproba repartitiile celor care vor primi spatii in cladirea de sticla din Centrul Vechi. Primarul Catalin Flutur a spus ca respectivele spatii vor fi puse la dispozitia ONG-urilor, asociatiilor si fundatiilor, fiind singurele repartitii noi din Centrul Vechi.

In rest, in celalalte cladiri reabilitate in cadrul programului european se vor intoarce vechii chiriasi, dar si agentii economici care au desfasurat activitate in zona.

Catalin Flutur sustine insa ca nu toti chiriasii se vor intoarce in vechile locuinte, pentru ca pentru o parte dintre acestia s-au gasit alte spatii unde sa locuiasca, unde au si fost mutati dupa ce a inceput reabilitarea Centrului istoric.

"Este facuta o gandire de catre cei de la Locativa cu repartizarea locuintelor, dar in acelasi timp asteptam si de la domnii consilieri propuneri. Iar pentru fundatii, ONG-uri si  tot ce are legatura cu arta, cultura, o sa  punem la dispozitie spatiile din cladirea de sticla, alea sunt repartitii noi. Fundatiile, ONG-urile si asociatiile care vor intra acolo le vom aproba in sedinta din luna aceasta, urmand ca ele sa merga cu documentele la Locativa sa incheie contractele. Cat priveste chiriasii nu vor intra toti, cei carora am putut sa le asiguram o locuinta o sa ramana acolo, dar sunt foarte multi care stau in spatii unde nu sunt conditii si va trebui sa le dam locuintele. Nu vor strica pentru ca vor fi controlati foarte bine", a declarat primarul Catalin Flutur.

Edilul nu a avansat deocamdata nicio data de la care vechii chiriasi ar putea reveni in locuinte.

Proiectul privind reabilitarea Centrului vechi, in valoare de 7,6 milioane de euro, fara TVA, a inclus, pe langa reabilitarea celor 18 cladiri, si executarea de lucrari de reabilitare a retelei de utilitati, respectiv apa-canal, gaz, energie electrica, precum si refacerea si amenajarea a trei parcari, dotare cu mobilier urban si imbunatatirea zonelor de acces si de legatura cu alte zone importante ale orasului.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

astăzi, 19:06
577

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

astăzi, 18:40
55

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...

Doliu la Primăria Botoșani, o angajată a trecut la cele veșnice. „Un om bun și cald...!”

astăzi, 18:26
276

Personalul Primăriei municipiului Botoșani este în doliu, după ce una dintre colege a murit subit. Este vorba despre Andaluzia Gabur, soția șefului Stării Civile, Constantin Gabur. Femeia ...