Spaţiile din Centrul Vechi agită din nou spiritele: "Ba a fost vinovat Iliuță, ba a fost vinovată Lupașcu, ba Flutur!"

Directorul Locativa, Cătălin Flutur, nu înțelege înverșunarea cu care primarul Ovidiu Portariuc tot anunță că preia spațiile reabilitate din Centrul Vechi, din administrarea societății subordonate Consiliului Local, în administrarea Primăriei.

Flutur susține că prin mai multe Hotărâri de Consiliu Local care au fost aprobate până acum de aleșii municipali de stipulează că primarul și serviciile de specialitate duc la îndeplinirire prevederile respectivei hotărâri.

"Sunt patru hotărâri prin care s-a stipulat foarte clar că acele spații vor fi scoase la închiriere de Consiliul Local prin primar și serviciile de specialitate. Locativei rămânându-i doar să facă acele contracte. Ba a fost vinovat Iliuță, ba a fost vinovată Lupașcu, ba Flutur. Acum adică le ia? Când a fost vinovat Iloiuță unde erau spațiile? Nu la primărie? Acum o să mai dea o hotărâre prin care se aprobă preluarea spațiilor comerciale din administrarea Locativa în administrarea autorităților administrației publice locale. Bun, și cu cine le vor întreține? Noi avem instalatori, electricienti, zidari", a declarat Cătălin Flutur.

Ba mai mult, acesta susține că în anul 2012 a fost aprobată o Hotărâre de Consiliu Local prin care se prevedea că spațiile reabilitate, care pe perioada cât s-au făcut investițiile au fost preluate de Ministerul Dezvoltării, după care date din nou Primăriei, trebuiau predate la Locativa, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local de astăzi este și un proiect de hotărâre care prevede trecerea spațiilor din Centrul Vechi din administrarea Locativa în administrarea Primăriei.

"Ei nu ni le-au dat niciodată nouă să ne ocupăm să le închiriem. Au mai venit persoane care s-au interesat, dar le-am spus să meargă la Primărie să se înscrie la licitație, că aceasta era procedura", a încheiat Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...