Sorescu: "Guvernarea Basescu-Udrea-Boc trimite in somaj peste 500 de medici si peste 2.500 de asistenti medicali"

Sorescu: "Guvernarea Basescu-Udrea-Boc trimite in somaj peste 500 de medici si peste 2.500 de asistenti medicali"

 GHEORGHE SORESCU  

Vicepresedintele PNL Botosani, Gheorghe Sorescu, a criticat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, in termeni extrem de duri decizia Ministerul Sanatatii de a inchide unele unitati spitalicesti. Sorescu a calificat decizia oficialilor de la Bucuresti ca fiind un abuz la adresa cetatenilor, spunand ca aceasta masura le ingradeste dreptul de a beneficia de servicii medicale.

"Din punctul nostru de vedere, al liberarilor, consideram ca inchiderea spitalelor este un abuz incalificabil al actualei puteri, care manifesta dispret la adresa cetatenilor Romaniei, pe care ii batjocoreste nerespectandu-le drepturile. Prin inchiderea acestor spitale, se blocheaza accesul cetatenilor la servicii medicale, stiindu-se ca majoritatea oamenilor nu au bani sa se deplaseze in alte localitati pentru a solicita o consultatie medicala. Apreciem ca practica de trimitere acasa a bolnavilor care au nevoie de asistenta medicala spitaliceasca, precum si transferarea fortata a unor bolnavi catre alte spitale, este inumana si antinationala", a declarat Gheorghe Sorescu, vicepresedintele PNL.

El sustine ca, odata pus lacatul pe unele spitale, o parte din personal este lasat practic pe drumuri, in conditiile in care la nivelul intregii tarii sistemul sanitar se confrunta cu un deficit mare de cadre medicale. Ba mai mult, vicepresedintele PNL spune ca inchiderea spitalelor s-a facut prin santajarea reprezentantilor administratiilor publice locale.

"Guvernarea Basescu-Udrea-Boc trimite in somaj peste 500 de medici si peste 2.500 de asistenti medicali, in conditiile in care exista o criza foarte grava a personalului medical. Aceasta guvernare nu respecta autonomia locala, decizand desfiintarea unor spitale prin santajarea presedintilor Consiliilor Judetene si a primarilor cu nefinantarea activitatilor medicale. Constatam de asemenea politizarea acestui asa-zis proces de reforma a sistemului sanitar, peste 70% din spitalele aprobate pentru inchidere fiind din localitati conduse de catre reprezentanti ai din opozitiei. In judete gen Harghita, Covasna, Mures, unde sunt majoritari ungurii nu s-a inchis niciun spital, vizavi de chestiunea acestea consideram ca este un act de-a dreptul barbar, inuman si antinational", a adaugat Gheorghe Sorescu.

Acesta recomanda tuturor autoritatilor publice locale sa actioneze in instanta de contencios administrativ actele emise de actuala guvernare, care vizeaza inchiderea spitalelor, catalogandu-le ca fiind ilegale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O șoferiță a bătut în poarta ISU după ajutor, cum au reacționat pompierii! (Foto)

astăzi, 08:04

O șoferiță a cărei mașină a făcut pană la una din roți, la marginea orașului Flămânzi, a fost ajutată de pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi să-și remedieze defecțiun...

Remus Tanasă: Cugetări aproape marginale despre Botoșani

astăzi, 07:45

Există episoade, epoci și evenimente istorice despre care știm că le știm. Totodată, există alte episoade, epoci și evenimente despre care știm că nu le știm. Și mai există episoade, epoc...

Atenție la drum! Județul Botoșani din nou sub Cod Galben!

astăzi, 07:40

Cod galben de ceață până la ora 09:00 pentru mai multe localități din județul Botoșani. Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Localitaț...