Reprezentantii SOCAR preconizeaza crearea a 200 de locuri de munca pentru botosaneni!

Hamza Karimov, directorul pe Romania al Companiei petroliere de stat SOCAR, din Azerbaidjan, a anuntat vineri, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Primaria Botosani, ca sediul social al noii societati SOCAR Petroleum va fi la Botosani.

La sfarsitul lunii ianuarie, SOCAR a preluat 90% din actiunile firmei botosanene Romtranspetrol, detinuta de oamenii de afaceri Iulian si Doina Berescu, iar una dintre primele masuri a fost schimbarea denumirii societatii din Romtranspetrol, in SOCAR Petroleum. Diferenta de 10% din titluri a ramas in posesia fostului actionar majoritar, Doina Berescu.

Directorul SOCAR pe Romania a declarat ca odata cu perfectarea acestei tranzactii a fost preluata si intreaga echipa de la Romtranspetrol, iar Iulian Berescu se va ocupa in continuare de proiectul de dezvoltare al SOCAR Petroleum in Romania.

"Referitor la proiectul nostru, acum un an am inceput discutiile cu domnul Berescu, intre timp noi am obtinut aprobarea de la conducerea companiei ca sa incheiem un contract cu una dintre cele mai mari firme de audit din lume. Au facut auditul companiei, a durat 4-5 luni. Se stia de datoriile companiei, dar s-a decis sa se achizitioneze 90% din actiunile firmei", a declarat Hamza Karimov, directorul SOCAR din Romania.

Acesta a spus ca in luarea deciziei au contribuit si discutiile avute cu reprezentantii Primariei Botosani.

"Pana sa luam aceasta decizie am avut intalniri cu domnul primar, ne-a incurajat cu viitoarele proiecte de infrastructura care urmeaza sa fie in Regiunea Moldovei, mai ales in Suceava si Botosani, am cules toate informatiile si le-am transmis personal conducerii companiei ca este o regiune foarte importanta in acest moment pentru Romania, este in dezvoltare. Pentru noi a fost important Botosaniul ca este la granita cu Ucraina si Republica Moldova. Socar are deja un lant de benzinarii in Ucraina si decizia a fost sa fie o intrare in Romania si prin Botosani. Ne-a ajutat foarte mult raportul pe audit, intalnirea cu domnul primar. In ianuarie noi am ajuns sa incheiem aceasta tranzactie si domnul Berescu a fost tot timpul implicat", a precizat Hamza Karimov.

Una dintre conditiile impuse de Iulian Berescu, odata cu realizarea tranzactiei, a fost ca sediul social al SOCAR Petroleum sa fie la Botosani. "Tranzactia a fost urmata de pretentiile mele ca sediul social sa fie la Botosani, pentru ca si pe timpul lui Ceausescu toti au ocolit Botosaniul, sa vina pe investitii mai importante", a declarat Iulian Berescu.

Directorul SOCAR Romania a declarat ca pe parcursul a trei ani de zile vor fi modernizate aproape 300 de statii in intreaga tara, pentru inceput urmand a fi modernizate 15 benzinarii, dintre care trei la Botosani, iar restul in Suceava, Neamt si Iasi. Investitiile in cele 15 statii Peco se ridica la 10 milioone de euro.

Tranzactia anului va aduce 200 de noi locuri de munca la Botosani!

Pe langa sumele considerabile care vor ajunge la bugetul local, din impozitele si taxele platite de SOCAR Petroleum, se vor crea circa 200 de locuri de munca pentru botosaneni.

"Este important pentru Botosani si nu vreau sa fac referire numai la ce se va intampla in urmatorii 2-3-4 ani in Romania, dar si in Botosani. Este si o preocupare a Primariei municipiului Botosani de a discuta, de a colabora, de a incuraja investitiile private. Dar, in primul rand inseamna locuri de munca, este o problema acut dezbatuta in ultima vreme si, nu fac eu politica companiei, dar probabil bine platite. Nu pot decat sa fiu fericit de decizia celor din Azerbaidjan de a alege Botosaniul. Intamplarea face ca nu vine o firma oarecare", a declarat primarul Catalin Flutur.

Reprezentantii SOCAR Petroleum au anuntat ca vor derula la Botosani si o serie de proiecte sociale, avand in plan si infiintarea unui Club Sportiv, care sa aiba o echipa de handbal masculin in prima divizie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei: „Nu voi renunța la acțiunea de evacuare a chiriașilor scandalagii din Centrul Istoric sau din orice imobil al Primăriei”

astăzi, 10:20

„Nu voi renunța la acțiunea de evacuare a chiriașilor scandalagii din Centrul Istoric sau din orice imobil al Primăriei, oricât de mult vor încerca unii candidați pentru Parlame...

Moment emoționant la meciul Universitatea Craviova – FC Botoșani: 6 ani fără „Minunea Blondă”

astăzi, 09:49

Universitatea Craiova a dat numele „Minunii Blonde” unui sector de pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar anunțul a fost făcut în timpul meciului de duminică, cu FC Botoșa...

„Șoc”: cuvântul nopții electorale la Chișinău. Semnificația scorului strâns al referendumului pro-UE pentru Republica Moldova și pentru Rusia

astăzi, 08:54

Scorul la limită la referendumul pentru aderarea la UE este o lovitură pentru tabăra pro-europeană a președintei Maia Sandu și un imbold pentru Kremlin. În plus, toți trei cei candidați ...