Sorescu, despre suspiciunea de frauda de la DGASPC: "Toata lumea s-a spalat pe maini, nimanui nu-i miroase a nimic"

Sorescu, despre suspiciunea de frauda de la DGASPC: "Toata lumea s-a spalat pe maini, nimanui nu-i miroase a nimic"
Sefii Consiliului Judetean asteapta explicatii de la conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului cu privire la decontarile ilegale pentru tichete de calatorie in cazul persoanelor cu dizabilitati, descoperite in urma unui control al celor de la audit.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, sustine ca din discutiile avute pana acum cu reprezentantii DGASPC, acestia spun ca toate decontarile s-au facut in conformitate cu prevederile legale.

"Am cerut de la conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sa ne spuna un punct de vedere, dar inca nu l-am primit. Suntem in zona administrativa, noi am primit acel raport de la audit, apoi a fost repartizat la compartimentul juridic, si compartimentul juridic a cerut de la Protectia Copilului un punct de vedere. Am avut discutii, dar toata lumea s-a spalat pe maini, nimanui nu-i miroase a nimic, ei spun ca si-au indeplinit obligatiile asa cum spune legea. Eu inteleg ca in momentul in care accepti la plata o situatie sau o solicitare trebuie sa o verifici foarte temeinic si documentele care au stat la baza indeplinesc conditiile de legalitate", a declarat Gheorghe Sorescu.

Presedintele Consiliului Judetean a dispus audit la toate unitatile subordinate CJ, iar la DGASPC s-a constatat ca in numai doua luni de zile s-au decontat  pentru calatorii suma de 65 de miliarde de lei vechi, banii ajungand la sase transportatori din judet.

"In doua luni de zile au luat de la Ministerul Muncii prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului 65 de miliarde de lei pentru persoane cu handicap, au fost plimbate pe la Constanta si inapoi, intr-un microbuz de 18 locuri, persoane cu handicap care nu au iesit din casa niciodata. Mi-au dat un raport si in 2 luni de verificari vreo 5-6 societati sunt banuite ca au prejudiciat bugetul statului cu 65 de miliarde. Au decontat bilet, cu acelasi scris toate, era acelasi scris pe sute de bilete, au microbuze de 18 locuri si aparea ca duceau cate 70 de persoane. Auditorii au suspiciuni de frauda", a declarat in urma cu cateva zile Florin Turcanu.

In functie de raspunsul pe care il vor primi de la DGASPC, sefii CJ vor dispune masurile care se impun.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
58

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
84

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
32

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...