Elevi şi cadre didactice din Macedonia, în vizită la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani

Elevi şi cadre didactice din Macedonia, în vizită la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani
În perioada 03-07 decembrie 2012, a avut loc reuniunea din cadrul proiectului ACES - "MEDIA CHANGEMAKERS", derulat de Şcoala Gimnazială Nr. 11 Botoşani şi "St. Kiril and Metodij" School din Bitola, Macedonia. Drept urmare, joi, 06 decembrie 2012, s-a derulat o vizită de documentare la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

Delegaţia din Macedonia a fost formată din cinci elevi şi trei cadre didactice, care au prezentat sistemul educaţional din Macedonia şi relaţia şcolii cu autorităţile educaţionale macedonene. Delegaţia a fost primită de Prof. Mihaela Huncă – inspector şcolar general, de Prof. Marilena Mardare – inspector şcolar general adjunct şi de inspectori şcolari de specialitate.

Prof. Mihaela Huncă a prezentat sistemul educaţional din România, modul de organizare a Inspectoratului Şcolar Judeţean și  proiectele europene derulate.
Au fost oferite produse finale realizate în cadrul acestor proiecte.

Şcoala Gimnazială Nr. 11 Botoşani se numără printre câştigătorii concursului de proiecte organizat de către ACES - Academia Şcolilor din Europa Centrală, una dintre cele mai mari reţele internaţionale de şcoli din regiune.

Tema ediţiei din 2012 a fost "Să înţelegem media", iar Şcoala Nr. 11 în parteneriat cu "St. KIRIL AND METODIJ" SCHOOL din Bitola, Macedonia, au iniţiat proiectul "Media Changemakers" care îşi propune valorificarea potenţialului informativ-formativ al mass-mediei şi dezvoltarea gândirii critice a elevilor pentru minimalizarea efectelor negative ale acesteia.

Proiectul presupune o suită de activităţi comune cu partenerii macedoneni în cadrul cărora elevii şi cadrele didactice implicate vor utiliza mijloace TIC pentru realizarea produselor finale: un ziar şi un album fotografic virtuale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
355

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
494

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
616

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...