Sorescu despre situația de la Spitalul Județean: “Dacă consideră că trebuie să facă restructurări, inclusiv de personal, să le facă!”

Dacă conducerea Spitalului Județean "Mavromati" nu va reuși să facă un program de reorganizare a activității astfel încât unitatea spitalicească să nu mai fie în colaps financiar, sunt luate în calcul inclusiv disponibilzări de personal, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu.

Cei din conducerea Spitalului Județean, liderii de sindicat și președintele Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate au avut o întâlnire, miercuri, cu Executivului Consiliului Județean, fiind pusă în discuție situația financiară a spitalului.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, susține că s-a ajuns în situația în care banii nu ajung dat fiind că au fost operate și acele majorări salariale de 15%, dar au crescut și facturile la utilități, și toate acestea în condițiile în care bugetul nu este cu mult peste cel din 2012.

“Suntem în faza în care Casa evaluează toți indicatorii spitalului și la sfârșitul lunii vom avea contractul și sumele. Sunt influențe salariale de 15%, acele creștere salariale care s-au făcut, iar sumele pe care sperăm să le obținem cu Casa să fie, față de anul trecut, un pic mai mari, cu 5-6%. Le-am cerut ca după ce semnăm contractul cu Casa, la începutul lui mai să facă un program de restructurare a unității spitalicești, aștfel încât să nu avem probleme. Acest program presupune fie creșteri de venituri, fie reduceri de cheltuieli. Se poate ajunge până la regândirea aparatului, dar fără să fie afectat în vreun fel actul medical. Am cerut să regândească acel program de așa manieră în care dacă consideră că trebuie să facă restructurări, inclusiv de personal, să le facă. Adică să nu fie situații în care un medic sau un asistent să nu fie plătit, dar să nu fie situații în care șapte să stea degeaba și unul să muncească, a declarat Gheorghe Sorescu.

Spitalul Județean primește, lunar, de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate 7 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor mergând pentru plata salariilor.

La această dată, spitalul înregistrează arierate de peste 1 milion de lei, are conturile blocate, are restanțe la plata utilităților, iar salariații nu au primit deloc bonuri de masă de la începutul anului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apel la solidaritate: Petronela, o fetiță de doar nouă ani din Botoșani, are nevoie de ajutorul semenilor!

astăzi, 15:15

Poate cineva, din IASI, să viziteze și să ducă mâncare caldă și cele necesare, unei fetițe de 9 ani , din comuna Sulița, județul Botoşani, cu dizabilități și cu multe...

Amenzi de aproape 3 milioane de lei aplicate de comisarii de mediu din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:40

În perioada 01.01-2024-31.12.2024, Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 468 acțiuni de inspecţie și control, conform planului anual de...

A fost stabilită componența ATOP și noul președinte, consilierii au de votat!

astăzi, 14:05

Pe 29 ianuarie consilierii județeni din Botoșani se întrunesc în ședința ordinară aferentă lunii în curs. Ordinea de zi cuprinde mai multe proiecte, printre care și validar...