Sorescu, despre alegeri anticipate la Consiliul Judeţean: "Nu cred că s-ar impune"

Sorescu, despre alegeri anticipate la Consiliul Judeţean: "Nu cred că s-ar impune"
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, consideră că ar fi o cheltuială inutilă să se organizeze alegeri anticipate anul acesta, în condiţiile în care în anul 2016 vor avea loc alegeri locale, dar spune că decizia aparţine Guvernului.

Sorescu spune că sentinţa instanţei în ceea ce îl priveşte pe fostul preşedinte, Florin Ţurcanu, nu afectează activitatea instituţiei.

“Mergem mai departe, activităţile curente le desfăşurăm. După lege, prefectul ia act de vacantarea postului, iar Guvernul  decide dacă declanşează sau nu alegeri anticipate. Aşa cum e politica actualului Guvern, dacă nu se organizează alegerile în prima jumătate a acestui an, pe urmă nici nu cred că mai are rost să le faci, pentru că la anul, pe vremea aceasta, va fi o altă campanie pentru alegeri locale. Aş părea subiectiv dacă aş spune că nu se impune organizarea de alegeri, dar sunt nişte cheltuieli inutile, dar nu aş vrea să se interpreteze că stau proţăpit aici. Nu cred că s-ar impune acum, faci campanie în mai, în iunie alegi un preşedinte şi la anul în iunie alt preşedinte (...). La mine nu a fost o schimbare prea mare cu preluarea atribuţiunilor de preşedinte, activităţile mi le-am desfăşurat şi înainte", a spus Gheorghe Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta