Soluția !!!

Soluția !!!

Recomandarea Comisiei permanente de vaccinare de la Institutul Robert Koch - STIKO vine și pe fondul lipsei de vaccinuri cu care se confruntă Europa, țările Uniunii Europene, în ultimele săptămâni. 

Vineri, 29 ianuarie, este așteptat avizul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) pentru aprobarea vaccinului împotriva COVID-19 de la Astra Zeneca pentru grupa de vârstă de sub 64 de ani. 

STIKO susține că, „pe baza datelor disponibile în prezent, vaccinul COVID-19 Astra Zeneca este recomandat doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani”.

Comisia precizează că „nu există suficiente date disponibile pentru a evalua efectul vaccinării la persoanele în vârstă”, în cazul vaccinului de la Astra Zeneca

Potrivit datelor Comisiei, dintre cei 341 de subiecți vaccinați cu vârsta de peste 65 de ani, doar unul a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, relatează FAZ.net. Însă numărul subiecților testați este insuficient, astfel că nu se poate obține o concluzie statistică semnificativă, mai transmite Comisia STIKO. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că, pentru grupurile eligibile în prezent pentru vaccinare, doar cele două vaccinuri de la Pfizer/BioNTech și Moderna intră în discuție, iar vaccinul de la Astra Zeneca este recomandat pentru vaccinare doar pentru personalul mai tânăr din instituțiile de îngrijire și sănătate sau pentru ultimul grup de pe lista de prioritizare întocmită de Comisia STIKO. Oricum, acest lucru este strâns legat și de lipsa vaccinurilor. 

„EU este un partener contractual al @AstraZeneca. Am plătit în avans peste 300 de milioane de euro pentru a înființa aceste producții. Ceva poate apărea oricând. Producția de vaccinuri este foarte complexă”, a notat acesta pe Twitter. Într-un interviu acordat joi, ministrul federal al Sănătății spune că „este vorba despre o distribuție corectă” și că solicită Comisiei UE „să continue negocierile cu compania legate de livrarea vaccinului”.

La acest summit al vaccinării propus de SPD, ar trebui să fie prezenți nu numai oamenii pollitici, ci și reprezentanții pharma. 

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a asigurat că summitul privind vaccinarea ar trebui să aibă loc în curând: „Planurile sunt în prezent în desfășurare și coordonate cu statele federale".

Recomandarea Comisiei germane de vaccianre (STIKO) legată de vaccinul celor de la AstraZeneca nu este singura problemă pentru compania britanico-suedeză, cu cei aproximativ 70.000 de angajați. Pascal Soriot, CEO AstraZeneca, a iritat deja Uniunea Europeană când a anunțat că nu poate onora livrările convenite. UE s-a plâns că primește mult mai puține doze de vaccin decât s-a convenit, în loc de 80 de milioane pentru primul trimestru din acest an s-au primit doar 31 de milioane. Soriot a transmis că a fost „foarte dezamăgit” de problemele de producție apărute într-o fabrică europeană și a respins ferm acuzațiile aduse de UE.

Astra Zeneca a informat UE că, după aprobarea cantității de vaccinuri stabilite pentru vineri, ar dori inițial să livreze inițial mult mai puține doze decât s-a convenit contractual. Compania a invocat problemele din lanțul de aprovizionare european. În UE, vaccinul Astra Zeneca este produs în Belgia și Olanda.

Între timp, producția vaccinului Biontech Pfizer în UE se accelerează. Compania farmaceutică Sanofi a anunțat în această săptămână că va produce vaccinul la uzina sa din Frankfurt-Höchst începând din această vară. 

În România, pe fondul lipsei de vaccinuri, recunoscută și de șeful Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, și înaintea recomandării ferme a specialiștilor germani, livrarea vaccinurilor Astra Zeneca este mult așteptată, după aprobarea EMA.

La începutul lunii ianuarie, Alexandru Rafila declara că stoparea pandemiei de coronavirus și criza vaccinurilor de pe piața mondială vor fi rezolvate de cel de-al treilea vaccin de la Astra Zeneca și o strategie mai bună de vaccinare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scumpirea carburaților din ultimele zile ar putea readuce compensarea de 50 de bani la pompă

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
68

Guvernul ia în calcul reintroducerea compensării de 50 de bani la carburanți. Potrivit unor surse Digi24, la nivelul guvernului vor începe discuții despre o posibilă reintroducere a co...

FC Botoşani l-a transferat pe Andrei Ureche la FC Braşov

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
420

FC Botoşani a anunţat, vineri, că l-a transferat la FC Braşov pe portarul Andrei Ureche.„FC Botoşani anunţă că a ajuns la un acord cu FC Braşov pentru transferul definitiv al portar...

Marius Budăi anunță creșterea indemnizațiilor sociale. De când se va aplica majorarea

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
367

Ministrul Muncii a anunțat că indemnizațiile sociale vor fi actualizate cu rata inflației. Marius Budăi a vorbit și despre posibilitatea ca unele sporuri să fie luate în considerare la ca...