Soferul Vamii Stanca-Costesti ramane in arest! Magistratii au respins recursul!Vezi VIDEO de la perchezitii

Soferul Vamii Stanca-Costesti ramane in arest! Magistratii au respins recursul!Vezi VIDEO de la perchezitii

 Andrei Corneschi este cel din mijloc, cu tricou alb. Anchetatorii perchezitionau masina Vamii  

Judecatorii Curtii de Apel Suceava au respins recursul formulat de avocata soferului Vamii Stanca-Costesti, Cristian Andrei Corneschi, la decizia arestarii preventive, pentru 29 de zile, data de magistratii Tribunalului Suceava.

“Tot ce pot sa va spun este ca recursul a fost respins, dar nu cunosc motivele", a spus Daniela Lungu, avocata soferului Vamii Stanca-Costesti.

Corneschi a fost ridicat vineri seara de procurorii DIICOT, dupa ce toata ziua acestia au efectuat perchezitii la locuinta sa de pe strada Armeana, din municipiul Botosani, unde au gasit mai multe pachete cu tigari, sume de bani si sticle cu bautura. Si in masina Vamii, care era parcata in fata casei soferului, procurorii au gasit 1.137 de pachete cu tigari de contrabanda, ascunse in bidoane din plastic si in cutii de detergent, precum si dispozitive de detectare a microfoanelor.

Magistratii Tirbunalului Suceava au dispus arestarea preventiva a lui Andrei Cristian Corneschi, la cererea procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava, vamesul fiind acuzat de abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat si contrabanda. In total, 13 persoane sunt cercetate in acest caz, printre care si noua vamesi de la Stanca-Costesti.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Botoşani, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizate.

Activitatea infracţională a membrilor grupării, cetăţeni români şi moldoveni, a fost sprijinită de nouă vameşi din cadrul Biroului Vamal Stânca – Costeşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
1

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
17

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
56

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...