Soferul autoturismului care a luat foc, in incendiu decedand tatal sau, era baut!

B. Andrei Claudiu de 30 ani, din satul Saucenita, comuna Văculesti a plecat de la locuinta sa, la volanul unui autoturism, însotit fiind de tatăl său, B. IOAN de 62 ani, cu intenţia de a ajunge în municipiul Dorohoi. Ajungând în drumul national 29 B, cei doi au simtit miros de fum, fapt ce i-a determinat să revină la locuintă.

Oprind pentru a verifica starea tehnică a autoturismului si determinat de fumul care se acumulase în interior, B. Andrei Claudiu a iesit din autoturism pe geamul lateral al unei portiere, sistemul centralizat de închidere blocând portierele. B. Andrei Claudiu nu a reusit să îsi salveze tatăl imobilizat în masina în care izbucnise incendiul, solicitând ajutorul vecinilor.

La faţa locului a sosit şi un echipaj medical, care a constatat decesul lui B. Ioan, iar la examinarea sumară a cadavrului s-a stabilit că acesta prezenta arsuri în proportie de 65% din suprafata corpului.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit ca şi cauză a producerii incendiului un scurt-circuit al sistemului electric al autoturismului.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a lui B. Andrei Claudiu, a rezultat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Municipal Dorohoi pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză continuă cercetările, urmând a se propune solutie procedurală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...