Soferii protesteaza in fata Parlamentului: Cu zero accidente, tarife RCA demente!

Peste o suta de oameni protesteaza, marti, in fata Palatului Parlamentului din Bucuresti, fiind nemultumiti de majorarea politei RCA anuntata pentru anul viitor.

Ei nu sunt de acord cu faptul ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a impus masuri noi care vor duce la scumpirea tarifelor cu 30%.

Protestatarii cer demisia sefului institutiei, Misu Negritoiu.

"Cu zero accidente, tarife RCA demente", este unul dintre mesajele scrise pe un afis al manifestantilor, informeaza Realitatea Tv.

Membrii Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente si Transportatorii Auto, care au organizat protestul, sustin ca anul acesta, pretul RCA pentru tinerii sub 30 de ani a crescut chiar si cu 250 la suta.

La aceasta majorare se va adauga inca una, in luna ianuarie 2015, cand ASF a anuntat ca se vor aplica noi majorari de peste 30%.

In consecinta, romanii sub 30 de ani au urma sa scoata din buzunar cu 200 de lei mai mult anul viitor fata de 2014.

Motivarea ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiara considera ca este necesara in continuare o actualizare a tarifelor de prime pentru RCA, tinand cont de indicatorii care arata echilibrul dintre tarifele de prima si de posibilitatea de acordare a despagubirilor.

"Rata daunei si rata combinata, care arata echilibrul dintre tariful de prima si posibilitatea de a acorda despagubirile si de a-si asuma ceea ce au angajat in contractele de asigurare, au fost, pe RCA, in primul trimestru din 2014, de 118 % si 149 % si indica clar o necesitate de actualizare a tarifelor pentru a fi acoperite cheltuielile asumate", a declarat miercuri directorul Directiei de Asigurari Obligatorii din ASF, Mona Cucu, la o conferinta de presa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...