Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

Șoferii devin ochii din trafic ai polițiștilor. Cei care sunt filmați cu telefonul sau cu o cameră de bord când încalcă legea în trafic ar putea fi amendați.

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente, cred specialiștii din Ministerul de interne.

Romania are în continuare cea mai mare rata de decese în accidente rutiere din Uniunea Europeană.

Proiectul va intra în dezbatere publică. Dacă va fi adoptat, șoferii care comit ilegalități în trafic și sunt filmați de alți șoferi cu ajutorul camerelor de bord pot fi sancționați, pe baza acestor probe video.

Condiția este aceea ca șoferii care au realizat filmarea să dea o declarație pe propria răspundere că acele probe video nu au fost modificate.

Potrivit Digi24.ro, în ultimii ani au existat mai multe tentative de îmbunătățire a legislației în acest sens, în scopul de a reducere numărul de accidente grave cauzate de teribilism în trafic.

Conform celor mai recente date Eurostat, România este în continuare pe primul loc în UE la numărul de accidente mortale. În fiecare zi, câteva cinci oameni își pierd viața pe șoselele din țata noastră. Sunt 86 de decese anual la un milion de locuitori, dublu față de media UE. 

80% dintre victime sunt bărbați, iar pe categorii de vârstă, cele mai multe decese se înregistrează la categorii de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani. 

Cele mai multe astfel de accidente grave se înregistrează pe șoselele din orașe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
73

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
858

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
263

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...