Șoferi prinși la volan la un pas de comă alcoolică, iertați de judecători!

Șoferi prinși la volan la un pas de comă alcoolică, iertați de judecători!
Cei doi șoferi care au fost reținuți de polițiști după ce au fost prinși conducând pe străzile din Botoșani sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere au fost lăsați în libertate de magistrații Judecătoriei Botoșani.

După ce ordonanțele de reținere le-au expirat, bărbații au ieșit din arestul IPJ. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă și poate fi contestată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

În data de 10 iunie, în urma probatoriului administrat în cauze, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au dispus reţinerea pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani faţa de A.R. de 40 de ani şi I.L. de 28 de ani, ambii din municipiul Botoşani.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În fapt, în sarcina acestora s-a reţinut că, la data de 07.06.2015, au condus autovehicule pe drumurile publice din municipiul Botoşani, deşi nu deţineau permis de conducere şi se aflau sub influenţa alcoolului. Mai mult, A.R. (având o alcoolemie de 1,70 g/l alcool pur în sânge) a încercat să determine o altă persoană din autoturismul cu care a fost depistat, să declare că se afla în fapt pe locul conducătorului auto. Celălalt bărbat, faţă de care poliţiştii au dispus cercetarea în stare de reţinere, a fost implicat de asemenea în producerea unui accident rutier soldat cu avarii, iar rezultatele analizelor de specialitate au indicat că I.L. avea o îmbibaţie alcoolică de 2,85 g/l alcool pur în sânge, potrivit reprezentanților IPJ Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
110

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
453

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
175

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...