Municipalitatea, la un pas de a deveni proprietar pe bunurile HSR

Municipalitatea, la un pas de a deveni proprietar pe bunurile HSR
Până la sfârșitul acestei luni, municipalitatea va prelua de la societatea Hi Speed Recovery toate bunurile pentru blocarea și ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, după care toate parcările din municipiul Botoșani unde sunt montate parcometre vor redeveni cu plată.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că la ora actuală se face o evaluare a acestor bunuri, de către o comisie.

“Inventariem aceste bunuri, am verificat mașina de ridicări care se prezintă corespunzător, urmând ca săptămâna viitoare să facem o verificare a parcometrelor și a celorlalte bunuri care fac obiectul contractului, respectiv blocatori și indicatoare rutiere din parcările concesionate. După ce va fi finalizată și această etapă vom trece la semnarea contractului pentru preluarea tuturor bunurilor care fac obiectul înțelegerii între municipalitate și firma respectivă", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Cât privește gestionarea acestei activității, edilul a precizat că va încerca din nou în Consiliul Local transferul către Direcția Servicii, Publice și Agrement.

“Va trebui să discutăm o formă de regulament, din păcate ne-am izbit de refuzul consilierilor în ceea ce privește transferul activității către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement pentru că această formă era singura prin care municipalitatea putea gestiona direct această activitate tocmai pentru a preîntâmpina eventuale abuzuri care pot veni din partea unui operator privat, comisia de monitorizare având o putere limitată față de o direcție din subordinea Primăriei", a conchis viceprimarul.

Municipalitatea a cumpărat de la HSR 11 parcometre, pe care va da 26.950 de euro, o maşină de ridicat pentru care are de plătit 15.400 de euro, indicaoare şi semne de blocat în valoare de 5.800 de euro. Suma totală pe care o va plăti Primăria pentru aceste bunuri este de 48.150 de euro, fără TVA. Suma va fi achitată în două tranşe, 80% la semnarea contractului şi diferenţa în termen de 90 de zile de la efectuarea primei plăţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
180

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
249

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
578

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...