Șofer cu o alcoolemie de 1,11 mg în aerul expirat tras pe dreapta de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au depistat în trafic, un botoşănean care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice, acesta aflându-se în stare avansată de ebrietate.

Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, a fost tras pe dreapta, luni, în jurul orei 19:30, de către polițiștii de frontieră, pe raza localității Pomârla.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dorohoi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Dorohoi, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul prefect de Botoșani despre șeful IPJ: „Nu am niciun motiv să îi cer demisia” (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, trimisul Guvernului în teritoriu, a fost întrebat ce părere are despre colaborarea cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, cms. șef Tudor Cost&...

Secții de votare dublate în unele școli din Botoșani din cauza reabilitărilor. Prefect: „Nu cred că ar trebui să fie probleme” (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că în unele unități de învățământ vor fi dublate secțiile de votare. Asta pentru că în 14 școli din mun...

Modificări pentru unii clienți ai Serviciului de Permise din Botoșani, despre ce este vorba! (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că a fost emis un ordin la nivel național cu privire la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor ...