Sofer cercetat pentru ranirea unui carutas beat!

Sofer cercetat pentru ranirea unui carutas beat!
Sambata la amiaza, un sofer imprudent a produs un accident rutier soldat cu ranirea unui carutas.

Daca politistii au constatat ca soferul vinovat nu se afla sub influenta alcoolului, surpriza a aparut la carutas, caruia i s-a stabilit o concentratie de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat.

M. Vasile, de 53 de ani, din municipiul Botosani, posesor al permisului de conducere categoria B din anul 1981, conducea autoturismul proprietate personala pe DC 39 Tocileni - Victoria, comuna Stauceni.

"La iesirea din localitatea Tocileni, nu a adaptat viteza la efectuarea unei curbe la stanga, imprejurare in care a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu un atelaj cu tractiune animala, condus regulamentar din sens opus de catre B. Florin, de 35 de ani, din comuna Baluseni, judetul Botosani. In urma impactului, conducatorul atelajului a fost proiectat in santul din dreapta drumului, suferind leziuni corporale care nu au impus insa internarea in spital", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Ambii conducatori au fost testati cu aparatul etilotest, pentru conducatorul auto rezultatul fiind negativ, iar conducatorului atelajului hipo i s-a stabilit o concentratie de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Din primele cercetari efectuate, s-a stabilit ca accidentul s-a produs din culpa exclusiva a conducatorului auto M. Vasile, fata de care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Cauza urmeaza a fi solutionata procedural, in functie de pozitia procesuala a victimei si de numarul de zile de ingrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor produse.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
180

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
182

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
264

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...