Sofer botosanean arestat preventiv pentru 29 de zile!

Sofer botosanean arestat preventiv pentru 29 de zile!
Magistraţii au admis propunerea poliţiştilor, după ce botoşăneanul a fost prins la volan de mai multe ori conducând în stare de ebrietate şi cu permisul reţinut.

În ziua de 06.05.2011, în jurul orei 19.00, poliţiştii l-au depistat în trafic, pe strada George Coşbuc din municipiul Botoşani, pe D. Neculai, de 65 de ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen Golf.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul indicând o concentraţie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior recoltându-i-se probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că D. Neculai avea permisul de conducere reţinut, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ca urmare a comiterii altor infracţiuni la regimul circulaţiei, în zilele de 16.01.2011 (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice) şi respectiv 24.04.2011 (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu permisul reţinut).

"În cauză s-au întocmit acte procedurale faţă de D. Neculai, procedura flagrantă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având suspendată exercitarea dreptului de a conduce", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.

În ziua de 09.05.2011 poliţiştii au dispus reţinerea lui D. Neculai pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, fiind prezentat la 10.05.2011 Parchetului de pe langa Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.

Propunerea a fost admisă, iar instanţa a emis pe numele inculpatului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
8

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
41

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
28

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...