Mark Gitenstein isi trimite la Botosani atasatii pe probleme agricole si comerciale!

Mark Gitenstein isi trimite la Botosani atasatii pe probleme agricole si comerciale!
Dupa vizita ambsadorului SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, alti doi oficiali ai Ambasadei vor veni la Botosani. Este vorba despre atasatul pe probleme agricole al Americii la Bucuresti, care va fi prezent pe 17 mai la Botosani, si despre atasatul pe probleme comerciale, care va veni in luna iunie.

Primarul Catalin Flutur sustine ca vizita celor doi diplomati este o consecinta a discutiilor purtate cu ambasadorul SUA la Bucuresti, care si-a manifestat dorinta de a sprijini judetul si municipiul Botosani.

"Pe langa vizita privata pe care a avut-o dumnealui (n.r. Mark Gitenstein), noi am prezentat oportunitatile din judet si din municipiu, iar promisiunile dumnealui se vor transforma si in practica. Atasatul pe probleme agricole al Ambasadei Americii la Bucuresti va fi prezent pe data de 17 mai la Botosani, si vom incerca o discutie impreuna cu specialistii din agricultura si cu reprezenatnti ai fermierilor. Si Ambasadele statelor mari prezente la Bucuresti, chiar si Ambasada Angliei si cea a Norvegiei au o serie de proiecte prin care pot ajuta mediul de afaceri din Botosani. In luna iunie atasatul pe probleme comerciale al SUA la Bucuresti va fi prezent la un simpozion pe care il vom organiza la Botosani, pentru a identifica oportunitati de afaceri in judetul si municipiul Botosani", a declarat primarul Catalin Flutur.

Edilul-sef al municipiului spune ca la fel ca in orice proiect, pentru inceput cei doi oficiali care vor veni la Botosani vor culege date, pentru ca mai apoi, pe baza acestora sa identifice in ce mod pot ajuta Botosaniul.

"Ii multumesc domnului ambasador ca ne-a luat in serios. Nu ne-a fost rusine sa cerem ajutorul, daca putem fi ajutati… Ca nu ne dau banii afara din casa. Daca putem fi ajutati cu orice este foarte bine. Si cand vorbim de ajutor, acesta poate sa fie si expertiza cuiva", a adaugat edilul-sef al municipiului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
13

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
21

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
41

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...