Societăţile EcoSal şi Parc Industrial, din subordinea CJ, nu pot fuziona! Vezi motivul!

Fuziunea efectivă dintre societăţile EcoSal şi Parc Industrial, din subordinea Consiliului Judeţean, nu s-a produs şi în acte, deşi consilierii judeţeni au aprobat această fuziune încă din luna august, anul trecut.

Noua societate ar fi trebuit să se numească EcoSal, şi ar fi trebuit să se ocupe atât de parcul industrial ce urmează a fi construit, dar să participe şi la licitaţia pentru deşeuri.

Vechea societate EcoSal, a cărei singură activitate de la înfiinţare a fost să obţină licenţa, a rămas fără conducere în vara anului trecut, după ce cei doi directori şi-au dat demisia. Chiar dacă nu a desfăşurat activitate, s-au acumulat datorii, reprezentate de salariile celor doi directori şi al secretarei, ce se ridică la 17.000 de lei.

Întrucât fuziunea cu societatea Parc Industrial ar fi însemnat ca fondurile existente în bugetul celei de-a doua societăţi să fie utilizate pentru plata salariilor restante de la EcoSal, nu s-a produs încă această fuziune.

“Se face bugetul pe anul acesta pentru acoperirea tuturor cheltuielilor pentru că ei mai au oareşce sume rămase restante din activitatea anului trecut, drepturi salariale şi obligaţii la bugetul statului. Nu s-a produs fuziunea pentru că, dacă se producea, toţi banii pe care îi avea Parc Industrial erau o condiţionalitate să se plătească obligaţiile să fie pe zero", a precizat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Înfiinţarea celor două societăţi a fost în repetate rânduri criticată de unii consilieri judeţeni, care au spus că acestea nu au adus niciun profit, ci au generat numai cheltuieli.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concluzia lui Liviu Ciobotariu, după Dinamo - FC Botoșani 2-2!

astăzi, 08:18

Pentru „Câinii Roșii” au marcat Astrit Selmani (minutul 28) și Dennis Politic (minutul 71), în timp ce pentru moldoveni au înscris Lorand Fulop (minutul 77) și Eduard ...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi Sf. Cuv. Hariton Mărturisitorul; Sf. Proroc Baruh; Sf. Cuv. Neofit Zăvorâtul din Cipru

astăzi, 08:00

A fost prins în timpul împăratului Aurelian (270-275), supus supliciilor şi întemniţat. Pentru că a avut curajul să-i înfrunte pe păgâni şi pentru că a mărturisi...

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...