Societatea Urban Serv vrea să colecteze gunoi și din județ

Societatea Urban Serv vrea să colecteze gunoi și din județ
Societatea Urban Serv, aflată în subordinea Consiliului Local, care la ora actuală acționează doar pe raza municipiului Botoșani, vrea să își extindă activitate de colectare și transport deșeuri și în județ.

Joi a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor, conducerea operatorului de salubritate solicitând acordul pentru a participa la licitația organizată de Consiliul Județean, în cadrul master planului pe deșeuri.  

“Pe 20 decembrie a apărut pe SEAP anunțul privind organizarea licitației de delegare a serviciului de colectare și transport deșeuri și mă refer la zona 4, care cuprinde municipiul Botoșani, orașul Bucecea și alte 22 de localități, începând de la Vorniceni până la Santa Mare. Având în vedere că Urban Serv are contract de prestare a serviciilor cu municipiul Botoșani până la 1 ianuarie 2019, venim în fața dvs., în calitate de acționar, să vă solicităm aprobarea de a putea participa singuri la licitația pentru zona 4, pentru colectare și transport", a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Pentru a participa la această licitație, operatorul trebuie să depună o garanție de participare de 293.000 de lei și să aibă disponibilă suma de 1,1 milioane lei “pentru prestarea serviciului în primul an de activitate, având în vedere că în caietul de sarcini este prevăzut că pentru primul an de activitate operatorul nu este plătit și va trebuie să suporte toate cheltuielile din banii proprii", după cum a explicat directorul Urban Serv.

Conducerea societății analizează și dacă va participa la licitația pentru administrarea depozitului de la Victoria, deschiderea ofertelor având loc în luna februarie.

 

Spune-ne opinia ta