INGREDIENTE PENTRU BLAT
250 g faina
120 ml apa calda
1 plic drojdie uscata
3 linguri ulei de masline
sare
INGREDIENTE PENTRU TOPPING
4 catei de usturoi
4 linguri unt
200 g mozzarella
30 g branza maturata (de preferat parmezan)
oregano
MOD DE PREPARARE:
Pentru a forma aluatul, amesteca ingredientele uscate (faina, drojdia, sarea), apoi adauga apa calda si uleiul, amestecand. Framanta aluatul cu mana 3-5 minute, apoi lasa-l sa creasca la cald pentru 20 de minute.
Intinde blatul cu buricele degetelor intr-o tava dreptunghiulara. In untul topit adauga usturoiul maruntit, iar cu acest amestec unge blatul folosind o pensula de bucatarie.
Presara parmezanul, urmat de mozzarella pe toata suprafata blatului, adauga oregano si da tava la cuptor pana cand crusta devine auriu inchis. Taie blatul din 5 in 5 cm pe latime, incat sa rezulte baghete cu mozzarella si usturoi.
