Societate nemteana amendata pentru incendiul de la Electrocontact

Societate nemteana amendata pentru incendiul de la Electrocontact

RODICA ZELINCA

In urma incediului care a avut loc pe 18 octombrie in zona industriala, la Electrocontact, Garda de Mediu a amendat cu 3.500 de lei o firma din Piatra Neamt. Comisarii Garzii de Mediu s-au autosesizat in acest caz si au constatat ca societatea nemteana care executa lucrari de dezmembrare nu si-a luat masuri de prevenire a incendierii deseurilor din mase plastice.

"Societatea desfasura activitati de colectare si comert deseuri reciclabile. Incendiul s-a produs ca urmare a taierii cu flacara autogena a unor deseuri  metalice, astfel incat a avut loc aprinderea unor deseuri de mase plastice", a precizat Rodica Zelinca, comisarul-sef al Garzii de Mediu Botosani.

O alta sanctiune, in valoare de 3.000 de lei, a fost aplicata unei primarii din judet pentru nerespectarea sistemului de gestionare a deseurilor.

Comisarul-sef al Garzii de Mediu a mai precizat ca de la 1 noiembrie vor incepe controalele in institutiile publice pe tema colectarii selective a deseurilor. Amenda pentru acele institutii publice care nu respecta noile prevederi de colectare selective a deseurilor este intre 500 si 5.000 de lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
152

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...